61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon'un Of İlçesi'nde bir okul bahçesindeki Atatürk büstüne "put" ve "gavur", okul duvarına da "Kahrolsun çamuriyet yaşasın islamiyet" yazıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı yaşanan bu olay tüm ilçeyi şoka uğratırken toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.
61saat.com olarak konuyu CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve MHP İl Başkanı Nihat Birinci’ye sorduk. İki Başkan da olayı provakasoyon olarak nitelendiriken halkı duyarlı olmaya davet etti.

GÜNGÖR “BAKANIN İLÇESİNDE OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

“Atatürk büstlerine saldırı ile ilgili konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör "Sabahleyin bu olaydan haberdar olduk. 12’de ki çelenk sunum töreninden sonra Of’a hareket ettik. İlş yönetimi parti meclis üyemiz İdris Akyüz’de buradaydı. Hep beraber Of’ta durumu konuştuk yerinde inceledik, gözledik.

Tamamen 29 Ekim’e 29 Ekim ruhuna hançer vuracak gibi önceden planlanmış bir provokasyon olayıdır diye düşünüyor şiddet ve nefretle kınıyoruz.
İçişleri Bakanının kendi ilçesinde böyle bir olayın cereyan etmesi ayrıca düşündürücüdür.


Kamera kayıtlarında her şey görünüyor. Biz bile izledik. Bir an önce fail veya faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz, takip edeceğiz.”

“FIRSAT VERMEYELİM”

“Çok üzücü bir olay Of’a mal etmekte mümkün değil. Sonuçta bu normal bir davranış değil. 
Halkımızın bu konuda duyarlı olması lazım, Cumhuriyet’e değerlerine bugün ki kazanımlarımızın tamamını orda kazandığımızı düşünerek dayanışma birlik içinde bu tür eylemlere provokasyonlara fırsat vermemesi gerekiyor. Halkımızdan isteğim budur.

Halkımıza diyorum ki Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun güzellikler içinde yaşayalım bunlara da fırsat vermeyelim.”

BİRİNCİ “MİLLETİMİZ ARİFTİR, PROVKASYONA ALET OLMAZ”

Atatürk büstlerine saldırı ile ilgili konuşan MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci “Bu bir provokasyon girişimidir. Türk milleti bu tip provokasyonlara alet olmayacak kadar uyanıktır. Ülkeyi karıştırmak ve milleti birbirine düşürmek için bir kısım oyunlar oynanıyor. Bundan sonra da oynanacak.  Bizim insanımız ariftir bu oyunlara bugüne kadar gelmedi bundan sonrada gelmeyecektir.” dedi.

ÇAKIROĞLU "OFLULAR ÜZERİNDEN HESAP TUTMAYACAK"

Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, ‘Trabzon üzerinde hesabı olan var. Bugün Of’ta perde almıştır. Kamu kuruluşlarında Atatürk büstlerine yapılan saldırı Oflular tarafından affedilir türden değildir. Of’un milli hassasiyetleri her kesim tarafından bilinmekte olup bu dindar Oflular üzerinden yapılan hesap tutmayacaktır. 29 Ekim günü milli ruha yapılan saygısızlığa izahı mümkün olmayıp bu tür eylemlere Cumhuriyet adına kimse izin vermeyecektir. Milli mücadele yıllarında olduğu gibi bugünde Oflular bir bütün olarak dimdik ayaktadır. Yapılan bu menfur aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor kimsenin bunu mal etmemesini diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

REVİ "KINIYORUM"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise "Of ilçemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstlerini ve bazı eğitim kurumlarımızı hedef alan provakatif saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler en kısa sürede yakalanacak ve hak ettiği cezayı da alacaktır." dedi.