MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Milletin hukukuna uyacaksın. Bu mücadeleyi millet kazanacak, özgürlükler kazanacak. Mücadeleye devam, bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İş Güvenlik Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kanunların insanlar için düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Vural, insanları sindirmek, bezdirmek amacıyla yasa çıkarıldığını öne sürerek, "Meclis Başkanvekili hakkı hukuku ayaklar altına almış, millet egemenliği yok sayılmıştır. 132 maddeden 62 maddeyi hükümet geri çekti. Tarafsız bakan muhalefete haber vermeden geri çekti" dedi.
Millete hizmet edecek maddelerin kanun teklifinden çıkarıldığını iddia eden Vural, "Anlamlı bir mücadele verdik. Dolmabahçe Sarayı’nda müzakereyi nasıl görüştüklerini ortaya koyduk. Saray parlamentoya talimat verdi, ’Bu yasanın fazlası yok eksiği var’ dedi. Parlamento senin yüzüne çarptı. 132 madde olarak geçirileceğini söylediğin kanun tasarısının 69 maddesi geçti. ’Senin dediğin olmaz, parlamentonun dediği olur’ dedi" şeklinde konuştu.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEK" TEPKİSİ
Cumhurbaşkanına örtülü ödenek verilmesini de eleştiren Vural, "Bu düpedüz paralel devlet yapılanmasıdır. Bu önergeyi vermekle devletin bizatihi yok olmasını sağladınız. Ama kanunlarla Başbakanlığa verdiğiniz görevleri, örtülü ödenekle Cumhurbaşkanlığına verdiniz. Tek adam anlayışıyla milletin egemenliği Cumhurbaşkanına verilmiştir. Bu madde fiili bir darbedir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanının istihbari, güvenlik gibi konularda yetkisinin olmadığını kaydeden Vural, şunları söyledi:
"Bu bir saray darbesidir. Saraya istihbarat toplama ve BAAS’cı yapının önü açılmıştır. Demokrasiyi raydan çıkartıyorlar. Hakaret ettin, senin tipini beğenmedim diyerek sizi içeri atabilirler. Hakime, savcıya gerek yok. Bunlar diktatörlüğe geçiş yasalarıdır."
AK Parti’nin yetkilerini tek adama devrettiğini söyleyen Vural, "Milletin hukukuna uyacaksın. Bu mücadeleyi millet kazanacak, özgürlükler kazanacak. Mücadeleye devam, bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dünün vandalı paralelci oldu. Bu millet kimsenin kulu değildir. Demokrasi, hukuk devleti yoksa millet, insan, devlet olmaz. Türkiye çok tehlikeli bir noktaya doğru gitmektedir. Devletinizi, kaderimizi rüzgâra bırakamayız" dedi.
(iha)