GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Sabri Öztürk, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi darbe girişimi yaşandığını anımsattı.

Türkiye'nin 81 vilayetinde insanların vatanına ve demokrasisine sahip çıktığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Her musibette bir hayır vardır. 15 Temmuz'dan sonra ülkemizin kazandığı en önemli şeylerden bir tanesi mesele vatan ve millet olduğunda hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesin ortak paydada buluşabilmesi idi. Çok güzel bir Yenikapı mitingi süreci yaşandı. Ona biz 'Yenikapı' ruhu diyoruz. Bunu da Türkiye'de olduğu gibi Giresun'da da yaşatmaya özen gösteriyoruz. 15 Temmuz sürecinden sonra il teşkilatımızla birlikte, muhalefete bağlı parti temsilcilerini ziyaret ettik. Giresun'da ortak bir akıl, irade ile memleketin gelişimine gayret ediyoruz."

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise 15 Temmuz girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi herhangi bir ülkede yaşansaydı o ülkede ekonomi çökerdi. 15 Temmuz şokuna rağmen, bütün olumsuzluklara, çevremizdeki özellikle de Suriye ve Irak'taki savaşlara rağmen Türkiye ekonomisi iyi gidiyor. Enflasyon tek haneli rakamlara inmiş durumda. 2017 bütçesi çarşamba günü görüşülmeye başlayacağız. Bütçe disiplinine uygun bir şekilde 2016 yılını bitireceğiz. 2017 yılında da başta yatırımlar olmak üzere bütçedeki rakamlarımız pozitif anlamda büyümemize imkan sağlayacak"