Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden kazasına ilişkin, "Ne yazık ki 4 işçimizin cesetleri çıkartıldı. Ümitsiz olmamak lazım" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Balıkesir’de iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek ’Balıkesir İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.
Toplantı öncesinde Siirt’te meydana gelen maden kazası ile değerlendirmede bulunan Bakan Müezzinoğlu, 4 işçinin cesedine ulaşıldığını söyledi.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Dün gece itibarı ile Siirt Şirvan’da heyelan vesilesi ile özel bakır madeni ocağında heyelan altında kalan 15 yada 16 çalışanın 4’nün ne yazık ki cesetleri çıkartıldı. Şu an 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor. Tabi ki, çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Vefat eden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ümitsiz olmamak gerekir. Heyelan altında 8 kamyon var, 3 iş sahası aracı var. Bunların içinde sağlıklı, canlı kurtarma olabilir mi? İnşallah sevindirici haber alabiliriz diye temenni ediyorum" dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun Balıkesir iş dünyası ile toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
(İHA)