61SAAT HABER MERKEZİ- AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından Atatürk Alanı Meydan Parkında 'Hira'dan yükselen ilk mesaj: oku" konulu kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız, AK Parti Milletvekili aday adayları Erdem Sürmen, Abdulkadir Uraloğlu, Leyla Kalaycı, Mesut İskenderoğlu ve partili gençler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Etkinliği son bölümünde konuşan AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, "İlk emri oku olan, iman ile ilmi birbirinden ayrılmaz parçalar kılan Allah'a hamdu senalar olsun.
Gücün sözünün üstünlüğünü, sözün gücünün üstünlüğüne inkılap eden aziz dinimizin ilk emridir "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku!"" dedi.

Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Okumak göz eylemi değildir sadece. Bilakis kulak da okur sesi, dil de okur tadarak. Peki ne için? Hepsinin bir amacı vardır. O da anlamak. Okumaktan murad anlamaktır, zira okuyan birine ayrıca anla denmez. İşte bizlerin tüm çağrısı bu anlamlı eylemi bir kez daha hayatımızın vazgeçilmezleri arasına almaya davet etmektir.
Bizler miras taksiminde ilk pay edilenin meftanın kitapları olduğu bir neslin torunlarıyız. Günümüzde hangi anne baba evlatlarına böylesi muazzam bir miras bırakmaktadır ki"

Kitapların tekrar hayatın merkezine koyulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Unutmayalım ki kitaplar iyi birer öğretmen ve rehberdir. Bizler okuyalım diyoruz tarafgirlik için değil, nefret için değil sadece ve sadece anlamak ve mukayese etmek için. Son olarak şunu haykırıyoruz. Okuyun" Mürekkebin akmadığı yerden kan akmaktadır" ifadelerini kullandı.