CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır yaptığı açıklamada Gençlik Kolları Merkez yönetim kurulu üyeliği görevine seçildiğini açıkladı .

İŞTE O AÇIKLAMA
                                                                                        
 Değerli halkımız,
Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında, Trabzon il yöneticiliği, Merkez ilçe başkanlığı, kurucu Ortahisar ilçe başkanlığı ve Trabzon il başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra örgütümün desteği ile Gençlik Kolları Merkez yönetim kurulu üyeliği görevine seçildim.
Gençlik Kolları MYK’sına 1976 yılından sonra Trabzon’dan ilk defa bir temsilci girdi. Bu başarı sadece benim değil Trabzon gençlik örgütünün kolektif başarısıdır. Bilirsiniz Trabzon gençlik kolları inancın ve inadın en somut örneğidir. Yeri geldiği zaman bayrağını asar, broşürünü dağıtır ama yeri geldiğinde büyüklerin bitti dediği yerde umut olur. Bir şehrin kaderini değiştirir örgütüne seçme ve seçilme hakkı verip Türkiye’ye örnek olup tarihe geçer. İşte benimde onurla, gururla başkanlığını yürüttüğüm gençlik kolları böyle bir gençlik kollarıdır. Omuz omuza mücadele verdiğim, sokakları yatak, geceyi yorgan yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Bundan sonra Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz ile beraber Türkiye’ye umut olup,  ülkenin kaderini değiştirip haksızlığa uğrayanların yanında yoldaş, vicdanların sesi olacağız. Düşünmenin suç, düşünce özgürlüğünün vatana ihanet olduğu ülkemde haykıracağız doğruları.
Eksik olanı tam etmek, partimize yarın olmak için bir yola çıktık. Bu saatten sonra hedefler büyük yol uzun. Korkusuzluğumuz korku yaratacak. Sokaklar, üniversiteler, direnen tüm gençler bizi tam sol yanında görecek.
Üniversitelerin ticarileştirildiği, gençlerin işsizlikle boğuşturulduğu, kalemini kullananların zindanlara tıkıştırıldığı, sınavlarımıza kopya geleceğimize fesat karıştırıldığı, analar ağlamasın denilerek başlatılan süreçte anaların gözyaşı ile iktidar değirmeninin çalıştırıldığı, şehit haberlerin her geçen gün arttığı bugünlerde aldığım sorumluluğun bilincindeyim.
İşte bende yılmadan, yorulmadan, Atatürk’ün fikirlerindeki ışık ile aydınlattığı yoldan ayrılmadan başta Trabzon ve Karadeniz gençliği olmak üzere, gençliğin sorunlarını birinci ağızdan genel merkez boyutunda dillendireceğim ve çözümü için elimden gelenin fazlasını masaya koyacağım. Ezilenin, ötekileştirilenin yanında yoldaş olacağım. Bir saniye bile dinlenme lüksümüz yok, yarınlarımız güzel olacak.  Bu görev onurlu ve zor. 
Ancak;
 Muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcut.