Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de şehit ailelerini ziyaret etti. Bakan Özlü, “Yurt içinde, yurt dışında ne kadar hain varsa, düşman varsa Türkiye’yi boğmaya çalışıyorlar” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, beraberinde AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin ve partililer ile birlikte sabah saatlerinden itibaren ilçelerdeki ve beldelerdeki teşkilatlarla bayramlaştı. İlk olarak Beyköy beldesine giden Bakan Özlü, Belde Belediye Başkanı Osman Kılıç ve vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından esnafları ziyaret eden Bakan Özlü ve beraberindekiler, yine aynı beldede bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı’nda bombalanan Özel Harekat’ta şehit olan 4. sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan, annesi Hanife Baysan ve ağabeyi Ümit Baysan’ı ziyaret etti.

“ÜLKEMİZİ BOĞMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Bakan Özlü, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Yurt içinde, yurt dışında ne kadar hain varsa, düşman varsa Türkiye’yi boğmaya çalışıyorlar. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Bu topraklarda kalmanın bedeli çok ağır. Bu ülkede kalmak, burayı vatan yapmak çok kolay değil. Çok kötü ve büyük bir badire atlattık” dedi.
Bakan Özlü, konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım’ın gönderdiği mektubu şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan’a teslim etti.

ŞEHİT BABASI DUYGULANDI
Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, Beyköy ziyaretinin ardından Kaynaşlı İlçe Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katıldı. Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve partililer tarafından karşılanan Bakan Özlü, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra 10 Kasım 2015 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK terör örgütünün yola tuzakladığı bomba sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Sabri Altınbaş’ın babası Zeki Altınbaş ile annesi Nemciye Altınbaş’ı ziyaret etti. Bakan Özlü, şehit ailesine Başbakan Binali Yıldırım’ın kendi el yazısı ile yazdığı mektubu takdim etti. Bakan Özlü mektubu verirken, “İçinde ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.
Bunun üzerine şehit babası Zeki Altınbaş, “Hep beraber bakalım” diyerek mektubu açıp okumaya başladı. Mektubu okurken duygulanan Zeki Altınbaş mektubun geri kalanını okuyamayınca AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin devreye girerek mektubu okudu. Mektupta Başbakan Binali Yıldırım’ın el yazısıyla, “Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şahadet şerbetini içen ve Rabbimizin ‘Onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz’ (Bakara Suresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz, size daime sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın" yazdığı öğrenildi. Mektup okunurken baba Zeki Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı.
Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, Kaynaşlı ilçesinin ardından Boğaziçi beldesi ile Yığılca ilçesini ziyaret etti. Bakan Özlü, Yığılca’da da 26 Temmuz tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde baraj inşaatında nöbet tutarken PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Astsubay Metin Uysal’ın evini ziyaret ederek, ailesine Başbakan Yıldırım’ın mektubunu takdim etti. Bakan Özlü, son olarak Akçakoca’da parti teşkilatının bayramlaşmasına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

BAKAN ÖZLÜ BASININ BAYRAMINI KUTLAYIP, ÇİKOLATA İKRAM ETTİ
Bakan Özlü, Düzce’de yaptığı ziyaretler sırasında basın mensuplarını da unutmadı. Kendisini takip eden gazetecilerin tek tek bayramlarını kutlayan Özlü, gazetecilere çikolata ikram edip, birlikte öz çekim yaptı.
(İHA)