Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4’üncü yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan oyuncu Ahmet Yenilmez, “Cumhuriyet tarihinin en başarılı iktidarlarından birine başbakanlık yaptı” dedi.
27 Şubat 2011 yılında hayatını kaybeden eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde Zeytinburnu’nda bulunan Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustaf Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, oyuncu Ahmet Yenilmez ve çok sayıda seveni katıldı. Kuran’ı kerim hilafetiyle başlayan programda helva dağıtıldı.

“TEMEL ATMASIYLA ALAY EDİLDİ”
Anma programına katılan oyuncu Ahmet Yenilmez, “Her şeyden önce Erbakan hocamızı çok farklı algıladım. Bu ülkede İslam aleminde bir itibarsızlaştırma faaliyeti varsa bunun ilk adımının merhum başbakanımıza yapıldığını düşünüyorum. ‘Ağır sanayi’ dedi, temel atmasıyla alay edildi. İnsanların o dönemdeki hayal dünyasının ötesindeki şeyleri hayal etti. Ama hep güzel şeyler hayal etti. Üretilsin diye bir ömrü feda etti. Cumhuriyet tarihinin en başarılı iktidarlarından birine başbakanlık yaptı” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİMİZ DARBELERLE DOLUDUR”
“Yazık ki cumhuriyet tarihimiz darbelerle doludur” diyen Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, 27 Mayıs darbesini gördü bu ülke. 1 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat bu darbelerin içinde en kanlısı olmasa bile en kirlisi 28 Şubat’tır. TSK’nın bir takım askerlerini maşa olarak kullandılar. Çaldıkları para tam 350 milyar. Ne demek bu bir milyon 400 bin gencin iş sermayesinin çalınmasıdır” ifadesini kullandı.
(İHA)