Trabzon’da 49 milletvekili aday adayı bulunduğunu ifade eden Aydın, bu aday adayları arasında altısının kadın olduğunu dile getirdi. Aydın, 2002 yılından beri Ak Parti’de siyasetin içinde bulunduğunu, güçlü bir eğitim ve donanıma sahip olduğunu kaydederek “İçimdeki bir uhdeyi hayata geçirmek üzere bu yıl milletvekili aday adayı oldum. Her kesimden olduğu gibi Ticaret ve Sanayi Odamızın da desteğini bekliyorum.” dedi.
 
TTSO’nun girişimcilik konusundaki çalışmalarını özellikle beğendiğini belirten Aydın, “ Çevremdeki birçok insanın bu eğitimler ve ardından KOSGEB Girişimcilik desteğine başvurdu. İş sahibi oldular. Bundan dolayı sizlere bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum.”
 
Ak parti olarak bütün milletvekili adaylarını çok değerli olduğunu ve güzel bir süreçte olduklarını vurgulayan Aydın, “Bende bir şeyler yapmak adına hizmet etmek istiyorum..”
 
Nurcan Aydın’a milletvekili aday adaylığında başarılar dileyen TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, ülkemizde kadınların siyasette rağbet etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu anlamda Aydın’ı tebrik ettiğini ve kutladığını söyledi.
 
Hacısalihoğlu, Trabzon Gelişim Stratejisi ve DOKAP Eylem Planı kitaplarından Milletvekili Aday Adayı Nurcan Aydın’a takdim etti.