İç güvenlik paketinin askıya alınmasının söz konusu olmadığını kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili yapılan ortak açıklamanın açık bir biçimde ’silah bırakma çağrısı’ olduğunu ifade etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATV ve AHaber ortak yayında gündemi değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin mutabakata varılan metnin son derece açık olduğunu belirterek, “Bu açıklamaların özünü teşkil eden hususa dikkat çekmek isterim: Bu silah bırakma çağrısıdır. Öyle olmamış olsa çözüm sürecinde atılan bu adımların muhtevası boşaltılmış olur” dedi.
8 Mart’ta Mardin’de yeni eylem planının açıklayacağını ifade eden Başbakan, “Kim neyi konuşmak istiyorsa özgürce konuşabilir tartışabilir; yeter ki şiddet olmasın. Silahlar hemen bırakılmalı. 2013 Nevruz’una geri dönmemeliyiz”diye konuştu.

DEMİRTAŞ’A BİR TEPKİ DE BAŞBAKAN’DAN
HDP milletvekilleriyle Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları arasında fark olduğunu belirten Davutoğlu, “İç meselelerine girmek istemem ama bunu çözmeleri lazım. ‘Silahları bırakırız ama…’ dememeleri lazım. Bunun aması olmaz” dedi.
Demirtaş’ı eleştirilerine devam eden Ahmet Davutoğlu, “Bir partinin eşbaşkanı başkanı olduğunuzda ilkeli duracaksınız. Bu açıklamaları Demirtaş sabote etmemeli. Bu açıklamanın içini boşaltacak bir şey söylerse her şeyden önce kendisine yazık olur” diye konuştu.
Muhalefet partilerine ‘çözüm sürecine destek verin’ çağrısında bulunan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş bu süreci sahiplenmeli. Süreci sahiplenmek onlara kazandırır, kaybettirmez” dedi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ GERİ Mİ ÇEKİLECEK ?
Başbakan Davutoğlu, iç güvenlik paketinin askıya alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

BABACAN VE BAŞÇI İSTİFA ETMİŞ MİYDİ ?
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın istifa ettiği iddialarının doğru olmadığını yineleyen Davutoğlu, “Türk ekonomisi üzerine spekülasyon yapan bazı çevrelerin söylentisi. İstifa haberlerine Sayın Babacan ile birlikte güldük Siyasi yada ekonomik spekülasyon yapmak isteyenlerin çirkin bir oyunu” diye konuştu. Davutoğlu, faiz düşüşünün daha ivmeli olması gerektiğini düşündüğünü de hatırlattı.
(İHA)