Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çankaya devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır. O sigorta attığı zaman devlet çöker” dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar Meydanı’nda halkla buluştu. İhsanoğlu’na eşi Füsun İhsanoğlu da eşlik etti. İki saatlik gecikmeyle alana gelen İhsanoğlu, burada vatandaşların bayramını tebrik ederek bir süre sohbet etti. Bu sırada yanına yaklaşan bir vatandaş, İhsanoğlu ile konuşmak istedi. Vatandaş, “Elektrik su faturalarım var. On aylık bir çocuğum var. Ev sahibim kapı dışarıya atıyor. Kimsenin benimle ilgilendiği yok. Ne olacak bu. Tek çözüm sizsiniz. Şu anda evimde bir ekmek yok. Ben çocuğuma ilaç almak içim nasıl yapacağım” diye sordu. Bunun üzerine vatandaşı teskin etmeye çalışan İhsanoğlu, cebinden çıkardığı 100 TL’yi vatandaşa uzattı. Ardından İhsanoğlu programına kaldığı yerden devam etti.
Yoğun bir ilgiyle karşılaşan İhsanoğlu, burada gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. İhsanoğlu, “Halkımız kararını vermiştir. Halkımız 10 Ağustos’ta kime oy vereceğini kararlaştırmıştır. Mesele 10 Ağustos’u beklemek olacaktır. Ve bu Türkiye’nin, demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak. Halk tekrar birliğine beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içerisindeki ayrık otlar kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacaktır. Türkiye ne Irak olacak ne Suriye olacak. Türkiye tekrar bir ve bütün olarak büyük Türkiye olacak. Bugün 1950’lerdeki halkın büyük değişimine benzer, bugün 2014 senesinde yine böyle bir oy patlaması ile ‘yeter artık’ diyecek” dedi.
Bülent Arınç’ın kadınlarla ilgili sözleri hatırlatılan İhsanoğlu, "Ben o kahkaha ile ilgili cevabımı verdim zaten. Bu kadar gergin bir ortamda insanların eğer eşlerimiz, kızlarımız, annelerimiz, bacılarımız eğer kahkaha atabiliyorlarsa, biz demek hala sağlıklı bir durumdayız. Ve Türkiye hala bu kabustan kurtulma umudunu besliyor demektir. Yakında kurtulacak inşallah" diye konuştu.
Aynı soruya Füsun İhsanoğlu ise “Herhalde böyle demek istememiştir. Zannetmiyorum böyle desinler hanımlar için. Kahkaha da hanımların neşeli olması toplumun lehinedir aleyhine değildir. Hele böyle bir ortamda neşeye çok ihtiyacımız var” dedi.

"ÇANKAYA DEVLETİN SİGORTASIDIR"
Yoğun kalabalığın arasından zorlukla ilerleyen İhsanoğlu daha sonra seçim otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı. Burada halka hitaben bir konuşma yapan İhsanoğlu, Türk oğlu Türk olduğunu belirtip, "Türkiye Cumhurbaşkanı sorun çözen birisi olmalı. Sorun yaratan birisi olmamalıdır. Çankaya devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır. O sigorta attığı zaman devlet çöker" diye konuştu.
Seçim otobüsünden bozkurt işareti yapan İhsanoğlu, daha sonra buradan ayrıldı.
(İHA)