AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Müminhan Bilgin Trabzon’un tarım ve hayvancılıkta organik ürünlere yöneltilerek önemli kazanımlar elde edeceğini ifade etti. Dünya’nın artık organik tarım ve hayvancılığa yöneldiğini, Doğu Karadeniz’inde doğasının organik tarım ve hayvancılık için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin ‘Organik tarıma yalnızca gıda üretim yöntemi olarak bakmamak lazım. Aynı zamanda organik tarım, sürdürülebilir tarım ve kalkınma, eko-turizm, biyolojik çeşitliliğin korunması,erozyon, çölleşme ve iklim değişikliğine neden olan faktörlerin etkisinin azaltılması olarak da görülmelidir’ dedi. 

Trabzon’da organik rakamlarla ilgili bilgi veren Bilgin şöyle devam etti ‘Şehrimizde Organik tarıma ilgi her geçen yıl artıyor. Son aldığım rakamlara göre Trabzon’da 2014 yılında 2 bin 828 dekar alanda 156 çiftçimiz organik tarım ile uğraşmakta. Bu alanların 25 hektarında mavi yemiş denilen ligarba, geri kalanında ise organik fındık yetiştirilmektedir. Yine ilimizde Akçaabat, Ortahisar ve Vakfıkebir ilçelerinde toplam 12 çiftçimiz 3 bin 125 kovanda senede ortalama 18 veya 19 ton organik bal üreteme yapmaktadır. Ve üretilen organik ürünler anında pazarda alıcı bulmaktadır. 

Eğer bunu dünya pazarına açabilirsek alıcısı var ve kesinlikle pazar konusunda hiçbir riski olmayan önemli bir alan. Demem o ki talebi çok olan organik tarım işinde eğer devlet-özel sektör ve çiftçiyi bir masa etrafında toplayabilirsek Trabzon coğrafyasının nimetleri ile şehrimizin yaylalarını, ilçelerimizin mahallelerini birer fabrikaya çeviririz. Burada tek dikkat edilmesi gereken husus ürünlerin profesyonelce, AB standartlarında hijyenik bir şekilde üretilerek aynı titizlikle profesyonel paketleme ve nakliye ile marka haline gelmesini sağlamaktır. İşte bunu sağladığımızda Trabzon Organik tarımın başkenti olur. İşte o zaman Trabzon’da istihdama büyük katkı sağlanmış olur. Organik tarım Trabzon’un kurtuluş reçetelerinden bir tanesidir ve bununla ilgili araştırmalarımızı hızla sürdürüyoruz’ dedi,