Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye seslenerek, "Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Zira siz, bizden hangi teröristi istediyseniz biz teslim ettik, şimdi artık terör listemizin içerisinde yer alan bu zatı da bize teslim edin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine destek vermek için Kısıklı’ya gelen binlerce vatandaşa hitap etti. Sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapmasını bekleyen halk, "idam istiyoruz" şeklinde slogan attı.
Halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin şuanda dört bir yanı bu heyecanı sizlerle birlikte yaşıyor. 40 yıl bu ülke paralel devlet yapılanmasından çok çekti. Tavanı ibaret ortası ticaret tavanı ihanet olan bu yapıdan çok çekti. Bunlar bildiğiniz gibi bu milletin zekatından filtresinden sadakasına varıncaya kadar her şeyini emdiler. Bu milleti yurtdışından Amerika’sından Avrupa ülkelerine karıncaya kadar bu milleti asparagas haberlerle şikayet ettiler” dedi.
“Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin”
Amerika Birleşik Devletleri’ne seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı’na sesleniyorum. Bu zatı ya deport edin ya bize verin demiştim. Ama dinletemedim. Şimdi buyurun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini yerine getirin. Zira siz, bizden hangi teröristi istediyseniz biz teslim ettik, şimdi artık terör listemizin içerisinde yer alan bu zatı da bize teslim edin. Hamd olsun bu girişim istedikleri gibi sonuçlanmadı. Çünkü biz şuna inanmıştık. Kaderin üstünde bir kader var demiştik ve inanmıştık. Gücü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür demiştik. Nitekim de öyle oldu. Bütün bu operasyonlarda ne yazık ki polislerimizden şehitlerimiz oldu, sivillerimizden şehitlerimiz oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, bini aşkın yaralımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
(İHA)