Türkiye'nin varlığına kasteden 15 Temmuz kalkışmasına yönelik tepki hiç azalmadan devam ediyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da konuyla alakalı olarak bir açıklama yaparak, “Türkiye darbelere hayır dedi. Trabzon o Pensilvanya'daki Deccal'ın cellatlarının zulmüne dur dedi. Trabzon milli iradeye sahip çıktı. İlk günden beri meydanları dolduran değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye'nin darbeye net bir tavırla karşı çıktığını belirten Salih Cora, “ Günlerdir meydanları tıka basa niye dolduruyoruz. Çünkü kucağında çocuğuyla ülke ararken ayağına çelme takılmasını istemeyen anneler meydanlarda. Bir ülkeden başka bir ülkeye giderken denizde boğularak evladının cesedini kıyıdan almak istemeyen babalar meydanlarda. Ben meydanlarda  Hz. Ali gibi korkusuz AK Partilileri görüyorum. Ben  meydanlarda Kürşat gibi yürekli ülkücüleri görüyorum. Ben meydanlarda Nazım gibi demokratları görüyorum. “ ifadelerini kullandı.

“Allah'ın izniyle, milletimizin iradesi Başkomutanımızın dirayeti ve meydanların cesareti ile beraber bir darbeyi püskürtmüş durumdayız ama köklerini kazıyana kadar meydanları terketmeyeceğiz” diyen Salih Cora bir süredir konuşulan idam konusunda da şu açıklamayı yaptı:

“Eğer doğru adımları atmazsak bu meydanda kıyamda durmaya devam etmezsek bu darbe bir başka darbe yapılana kadar engellenmiştir. Onun için bu meydanları boş bırakmayacağız ve tetikte olacağız. Yunan askerleri Ankara'ya geldiklerinde Meclis'e dokunmadılar bu hainler milletin meclisine dokundular. Bunları tek tek topluyoruz, her biri tek tek yargıya teslim ediliyorlar. 308 tane şehidimizin annesinin babasının gözyaşını nasıl dindireceğiz? Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Eğer idam önüme gelirse ben onu onaylamaya hazırım' dedi. Bende diyorum ki o idam yasası hazırlandığında ona ilk imzayı atan milletvekili olmak istiyorum. Onları affetmeyeceğiz, onları affedenin yüreği kurusun.”