61SAAT HABER SERVİSİ- 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler için milletvekilliği aday aday tanıtım toplantıları başladı. Bu toplantılarda en çok öne çıkanlardan biri de Av. Salih Cora'nın ki oldu. Cora, aday adayı tanıtım toplantısını Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yaparken, resmen gövde gösterisi yaptı. Kültür Merkezinin en büyük salonunda aday adayı tanıtım toplantısını yapan Cora'yı destekleyenler salona sığmadı. Büyük bir çoğunluk ayakta kalarak Cora'nın tanıtım toplantısını izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda ardından Cora'nın özgeçmişi okundu. Sonrasında kendisini destekleyenlere bir konuşma yapan Cora, "Siyaset millete hizmetin aracıdır. Doğduğumuz, büyüdüğümüz şehri, ülkemizin daha ileriye götürmek, ilkeli ve bilinçli bir siyasette olur. Siyaset aynı zamanda bir dünya görüşünün bir davanın yaşama geçirilmesi için mücadele etmektir. Bu dava, AK Parti örneğinde olduğu gibi haklı bir dava olduğunda, milletin teveccühü, Cenab-ı Allah'ın yardımı ile önünde durulmaz bir güç olur.




Genç yaştan bu yana siyasetin içinde çeşitli kademelerde yer almış bir kardeşiniz olarak ben siyasetten bunu anlıyor, bu anlayışla yoluma devam ediyorum.
Biz siyatte halka hizmet makamın olarak görüyoruz. Siyasetin önünde ki en büyük tehlike kendini yenilememek, iş üretmek fikir üretmek yerine mazeret üretmek, koltuklarına makam araçlarına konforlu odaların sıcaklığını ebedi olduğunu sanmaktır. Bu ülkede, derdine derman bulacak ihtiyaçlarına çare olacak gücü kaynağı ve potansiyeli her zaman vardır. Siyasetçinin bilgi birikim ve tecrübe olduğu kadar, bir iddia işidir. Bir cesaret işi ve kararlılık sebat işidir" dedi.
Cora, "Trabzon her yönüyle özel bir şehrin, iddiasına yaklaşan, o iddiayı taşıyacak siyset aktörlere, yeni siyaset mimarlarına, gneç siyasetçileri ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.



Bu manada bizler hangi görevde olursak olalım, daima sizin yanınızda olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da sizin gördüğünüzü görüp, sizin duyduğunuzu duyacağız. Hissettiğinizi hissedeceğiz.
Doğruları konuşacağız, ilkeli ve dürüst siyaset yapacağız. Milletin üslubu ve sizin üslübunuz gönül dilini samimiyet edinip konuşacağız. Ne diyorsak dimdik arkasında duracağız. Milletin derdiği derdini kendimize dert edineceğiz." dedi.

Cora, konuşmasının ardından omuzlara alınırken, daha sonra toplantıya katılanlar Cora'ya tek tek teşekkür etti..