DİSK Olağan Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yapılan sözlü saldırıya tepkiler devam ediyor. Son olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora bir açıklama yaparak bahsi geçen saldırıyı kınarken CHP ve HDP'nin genel başkanlarının saldırıya karşı kayıtsız kalmalarını eleştirdi.

Salih Cora'nın kınama açıklaması şöyle:

“DİSK Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yönelik olarak yapılan saygısızlığı kınıyor, bu davranışa karşı seyirci kalanları da milletimizin takdirine bırakıyorum.

Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile birlikte gelmiş olduğu nokta yapılan her bir seçimde halkımız tarafından çok iyi değerlendirilmekte ve sandıktan çıkan sonuç demokrasinin tezahürü olarak tarihimizde yer almaktadır. Halkımızın bu mesajlarını almak istemeyen bazı kesimler, dışlayıcı bir anlayışla saldırmayı ve hakaret etmeyi tercih etmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun karşı karşıya kalmış olduğu durum tam da bunun bir göstergesidir. Halkın seçtiği bir hükümetin Bakanına ve mensubu olduğu hükümete hakaret etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Türk demokrasisi adına bundan daha da üzücü olanı ise Sayın Bakanımız gibi halkın oylarıyla seçilmiş olan iki siyasetçinin tüm bu haksızlıklar yaşanırken memnun olmuş bir yüz ifadesiyle yaşananları izlemesidir. Salonda bulunan CHP ve HDP Genel Başkanları demokrasiye iğne ucu kadar katkı vermek isteseydiler bu yaşanlara seyirci kalmaz ve salonu terk ederdiler. Öyle olmuş olsaydılar işte halkın partisi konumuna ulaşırlardı. Bu yüzden bu halk bunlara her seçimde ayrı bir ders vermektedir.

DİSK Olağan Genel Kurulunun davetlisi olarak genel kurula katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ya yapılan sözlü saldırıyı tahkir ve tezyif edici davranışları şiddetle kınıyorum.DİSK üyeleri tam da kendilerini doğrudan ilgilendiren konuların bütçe görüşmelerinde ele alınacağı günün arefesinde işçilerin yanında olmadıklarını bölücülerin yanında yer aldıklarını bir kez daha göstermişlerdir. 

AK Parti olarak halkımızdan aldığımız yetkiyi halkımıza hizmette kullanmaya devam edeceğimizi ifade ediyor, belli kesimlerin her türlü tepkisine karşı doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağımızı belirtiyor, Sayın Bakanımıza gösterdiği soğukkanlı davranıştan ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.”