HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’da HDP mitingiyle aynı günde yapılacak fetih kutlamalarını eleştirerek, “Ben inanıyorum Sayın Abdullah Gül bu hataya düşmeyecektir. O meydana gidip, AKP için propaganda yapmayacaktır” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Aydın’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililerine hitap etti. Meydanlarda toplanan kalabalığın ülkedeki huzur ortamının garantisi olduğunu belirten Demirtaş, “Huzur içerisinde bir çiçek bahçesi gibi bir arada yaşayacaksan bunun garantisi sizsiniz. Tarihi ve kritik bir zorlu seçimi yaşıyoruz. Sadece partiler arası bir seçim yarışı yürütmüyoruz. AKP tarafından geliştirilen diktatörlük ile özgürlükler arasında bir tercih yapacağız. Biz ayrım yapmayacağız. Türk Kürt el ele verip zeybekle horonu buluşturacağız. Özgürlük ve demokrasiyi buluşturup biz yöneteceğiz. Tek renk bir ülke oluşturmaya çalışanlara inat, HDP Türkiye’nin tüm renklerini ortaya çıkaran bir parti oldu. Bize yapmadıkları baskı kalmadı. Devletten ve hükümetten korkalım diye yapmadıkları zulüm kalmadı. Ama başaramadılar. Bu insanlar, Allah’tan başka kimseden korkmayacak. Biz el ele verip büyük insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız. Ayrım yapmadan bu ülkede değer gördüğümüzü hissetmek istiyoruz. Artık onurlu bir varlık olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Ezilenler ve üretenler olarak bu ülkede yönetime el koymak istiyoruz. Yapmamız gereken çok basit bir şey kaldı; 7 Haziran’da sandıklara giderek mührü doğru yere, HDP’nin ağacının altına basmamız gerekiyor” diye konuştu.

“ANAYASAYI EVREN’İN ARKASINDAN GÖNDERECEĞİZ”
HDP’nin iktidara gelmesi halinde ilk icraatının yeni bir anayasa olacağına işaret eden Demirtaş, “Özgürlük ve sivil bir anayasa ile yola başlayacağız. Mevcut anayasa Kenan Evren’in ülkenin başına bela ettiği darbe yasasıdır. Yüce Yaradan onu yanına aldı, her halde hesabını soruyordur. Biz de onun bıraktığı anayasaya hesap sormalıyız. Geride bıraktığı anayasayı Kenan Evren’in arkasından göndermeliyiz. Yapacağımız bu anayasa sadece devleti değil, önce yurttaşı korumalı. Kendi insanını birinci sınıf gören bir anayasa yapmalıyız. Bu da HDP’den başka kimse yapamaz. Böyle bir anayasayı yapmayı HDP’den başka hiç kimse ağzına bile almıyor. Onların son kullanma tarihi doldu, ampulün miladı sona erdi” şeklinde konuştu.

“AYNI GÜNDE YAPILACAK MİTİNG TAHRİKTİR”
Üretenden ve çalışandan yana bir ekonomi kuracaklarını öne süren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu yapabilmemiz için HDP’nin barajı yüksek bir oyla geçmesi yeterli olacak. Sizlerin oylarıyla ülkenin batısıyla doğusunu, kuzeyiyle güneyini buluşturacağız. Türk Kürt omuz omuza adil ve eşit yaşayacak. Bundan en çok Cumhurbaşkanı ve Başbakan rahatsız oluyorlar. Bu yüzden çirkin siyasetlerine devam ediyorlar. Hiçbir yerde ‘AK Parti’ye oy verin’ demiyorlar, ‘HDP’ye oy vermeyin’ diyorlar. Barışı her sokakta hakim kılmak isterken Cumhurbaşkanı ve Başbakan tahrik siyasetiyle oy toplamaya çalışıyor. Biz İstanbul mitingi için günler öncesinden İstanbul Valiliği’nden izin aldık. Aynı gün aynı saatte bizim miting yapacağımız yerin 1 kilometre ilerisinde fetih kutlamaları adı altında miting yapma kararı almışlar. Herkes istediği yerde miting yapabilir ama milyonlarca HDP ve milyonlarca AKP seçmenini aynı gün, aynı saatte ve aynı güzergaha davet emek apaçık tahriktir. Ben buradan sesleniyorum. Karşılaştığınız herkese selam verin, kardeşe miting alanlarına gidin. Dağılırken de aynı şekilde dağılın. Onların derdi İstanbul’da HDP ve AKP seçmenlerini karşı karşıya getirmektir.”

“SAYIN GÜL’ÜN GÖNLÜ BİZDEN YANADIR”
“AKP ve diğer partilere oy verenler bizim düşmanımız değildir” diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ama bunlar HDP’yi düşman gibi gösteriyorlar. Her yerde bizi yuhalatıp, sonrada aynı gün aynı yerde miting yapıyorlar. Aman bu tuzaklara düşmeyin. Siz onların elini sıcakça tutun ki bu tahrikler boşa çıksın. Fetih kutlaması altında İstanbul’da miting yapacaklar. Abdullah Gül’ü de orada olması için zorluyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlikte oy isteyecekler. Ben inanıyorum Sayın Abdullah Gül bu hataya düşmeyecektir. O meydana gidip, AKP için propaganda yapmayacaktır. Sayın Gül, bize oy verecek, gönlü bizden yanadır. Hangi partiye oy vereceğini açıklamasını isteyemeyiz ama artık onlar da bıktılar bundan. Herkes gibi onlar da her televizyonu açtıklarında bağıran çağıran bir adam görmekten bıktılar. Televizyonlarınızı açmayınız. Boşuna moraliniz bozulmasın ve paranız boşuna gitmesin. 7 Haziran günü bu ülkeyi değiştireceğiz. HDP’nin çatısı ve meşesi altında buluşup bunu birlikte başaracağız. İnşallah 7 Haziran akşamı Türkiye’nin her yerinde düğün bayram havasında derin bir oh çekeceğiz. Bizler Kibar Feyzo’yuz, Maho Ağa’nın sonunu getireceğiz. Maho Ağa’nın iktidarını bitireceğiz. Biz sizlere verdiğimiz sözü yerine getirmezsek, HDP’den hesap sorma hakkınız olacak.”
(İHA)