İstanbul Ataşehir’de düzenlenen programda şehit aileleriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, barış güvercini uçurdu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir’de düzenlenen 5’İnci Kardeş Kültürler Festivali’ne katıldı. Programda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi. Dilerseniz hiç tanımadığınız bir eve kapısını çalarsınız kendisi yemez yedirir bir de sofrasını açar. Dolayısıyla konukseverdir bizim insanımız. Bu ülkenin topraklarında bu ülkenin mayasında güzellik vardır. Eğer Mevlana burada yetişmişse Mevlana’nın ne kadar önemli bir insan olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Farklı görüşlerimiz, farklı kimliklerimiz olabilir. Annelerimiz, babalarımız doğal olarak farklıdır ama hepimiz insanız, hepimiz berberiz birlikteyiz. Birlikte yaşamaya mahkumuz ve birlikte çalışmak zorundayız. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi miras olarak bırakmaktayız. Aramızda şehitlerimizin aileleri var bakın bu ailelere toplum olarak görevimizi tam olarak yapıyor muyuz? Emin olun tam yapmıyoruz. O insanlara o ailelere elbette şükran borçluyuz ama onlar baş tacı etmek hepimizin insanlık borcu, namus borcudur. Bunu unutmamak gerekiyor. Bakın o insanlar olmasaydı belki biz bugün yataklarımızda rahat uyumayacaktık. Onlar hayatları pahasına bu ülkenin barışı için huzuru için mücadele ediyorlar” dedi.
Annelerin acı çekmemesini istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Artvin’e giderken konvoyun başındaki araca ateş açıldı ve bir şehidimiz var. Ben şunu söyledim o acıyı o aile değil keşke benim ailem yaşasaydı. Çünkü benim yüzümden bir başka ailenin acı çekmesini istemem. Daha doğrusu hiçbir ailenin acı çekmesini istemem. Aileler acı çekmemeli. Anneler eli öpülesi anneler emin olun en huzur bulduğum an başımı annemin dizine koyduğum andır. Koca adamdım üniversitede okuyorum ama başımı onun dizine koyduğum zaman içime bir huzur geliyordu. Bir güven geliyordu. İçime anneler bu kadar değerlidir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından şehit aileleriyle barış güvercini uçurdu.
(İHA)