61SAAT HABER SERVİSİ

Diş doktorluğu görevinden istifa eden 28 Şubat’ın Refah Partisi eski il başkanı Selami Ateş, AK Parti Trabzon’da il başkanlığına gelerek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Başvurusunu AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye yapan Selami Ateş hemen ardından AK Parti Trabzon İl Binası toplantı salonunda basın açıklaması düzenledi.

Ateş düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalara yer verdi;

“DİŞLERİ TAKTIK, BU DÜNYADA İSTİFAMIZ YOK”

“Burada olmamızın nedeni AK parti 25. dönem genel seçimde milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim. 35 sene diş hekimi olarak Sürmen’de çalıştım. Mayıs ayı itibariyle kuraya göre Trabzon’un Hayrat ilçesi Toplum Sağlık Hizmeti’ne atandık. Ama ben Selami Ateş olarak istifamız bu dünyada yok. Ötede inşallah istifamız. Ben işleri yarım bırakmamak için dişleri taktım ve Pazartesi Salı gününde gidip vedalaşıp burada teşkilat çalışmalara başlayacağız.”

28 ŞUBAT MAĞDURU

“Sürmen’de Refah partisi kurulduğunda ilçe kurucu üyesi oldum. 87 yılında milletvekili adayı oldum. 87 tarihinden bu yana Asım Bey il başkanı oldu ve bizi de yanına aldı. O zaman halkla ilişkiler başkanı sonra seçim işleri başkanı sonrasında eğitim başkanıydım. 1996 Refah Yolu kuruldu ben milletvekili adayı oldum 97’de kongre oldu sonra il başkanı oldum. İktidar dönemi 30 Haziran itibariyle hükümet istifa etmek zorunda kaldı. O süreçlerde çok sıkıntılar çektik. Kuran kurslarında baskılar yapılıyor. Kaymakam, il müftüsü, ilçe milli eğitim müdürü, jandarma ve polis geliyor didik didik denetleme yapıyor. Biz bu insanları gördüğümüz zaman ne yaparız. Çok zorluklar çektik. Kesintisiz 8 yıl çıkıyor yapabileceğimiz bir şey yok. Mesut Yılmaz o donemde başbakan olarak göreve geldi. Vatandaş Kuran Kursu’na İmam Hatip sahip çıkmak istiyor. Protesto ettiler onu o zaman dedim ki siyaseti hayatım bitse de ben bu 8 yılı çıkaracağım. O şartlarla gelmişti. Gerçekten siyasi hayatına mal oldu”

“Halkımızın inancıyla uğraşmamak lazım. İnandığı gibi giysin. Özgürlükler ne güzel ne hoş. İnsan inancını dinine sahip çıksın öğrensin. Senin evladın senin arkandan Fatiha okusun bu değil mi? 20003 yılında Ankara ağır cezadan ceza yedik, 1 yıl.”

4 AY 24 GÜN HAPİS YATTIM

“1 yıl ömür boyu siyasi yasak meslekte men 23 yıllık diş hekimiyim bir çırpıda sen ticaret yapamasın diyorlar. Sen siyaset yapamasın sen selamı ateş diş hekimliği de yapamasın diyerek diplomamı elimden aldılar. Allah’tan AK parti geldi de mesleğimi iade etti. 4 ay 24 gün hapis yattım Sürmene’de. 2010 Mart itibariyle siyasi yasağım kalktı. 2010 Mart’ında AK Parti’ye üye oldum. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’ye çalıştım. 2007 yerel seçimlere çalıştım. 2009,2010 ve 2014 AK Parti’ye çalıştım. Özellikle Köprübaşı’nın alınmasında büyük rol oynadım.”

YEREL SEÇİMDE KÖPRÜBAŞI’NDA ETKİLİ OLDUM

“Köprübaşı yerel seçim çalışmasında bulunduğumda sana halk şunu diyordum sen burada yabancı değilsin senin yukarıda grup yolunda çalışmalarını biliyoruz ayak izleri ve palet izleri yukarıda kalıcı sen çalışabilirsin dediler. Köprübaşı’nda AK Parti 3.’ydü 1. Yaptık. “

TRABZON’UN VE TÜRKİYE’NİN MESELELERİNİ İYİ BİLİYORUZ

“Hiçbir zaman hizmetten uzak durmadık. Aktif çalıştık ve o yolu etütsüz yaptık. Bizim yayan gittiğimiz son noktaya geldik beton ve asfalt olması lazım. Buradan AK Parti’den milletvekili aday adayıyım hizmette sınır yok. Hiç kimse bende inanç olduğu sürece beni frenletemez. 28 Şubat’ları Türkiye tekrar yaşamasın. Hepimiz evlat yetiştiriyoruz. Türkiye’nin bağımsız ekonomide güçlü lider Türkiye istiyoruz. Şuanda ona doğru Türkiye gidiyor.”

USANMAMDA BIKMAM DA…

“Öncellikle ve acil sivil anayasa olması lazım Özgürlükler hal olması için gereklidir. Sivil Cumhurbaşkanı’nı seçti bu devrimdir. En büyük devrim Cumhurbaşkanını seçmesidir. Şimdi 7 Haziran seçimi Allah’ın izniyle AK parti tekrar iktidara gelecek. Bizde inşallah orada vekil oluruz. Trabzon’un ve Türkiye’nin meselelerini çok iyi biliyoruz. Hocalarımız proje üretecek bizde takip edeceğiz. Usanmam da bıkmam da… Demiryolu olmalı geç kaldı. Olmalı Allah’ın izniyle olacak. Büyükşehir belediyesi ilçe belediyeler projeleriyle gelecek. Biz projeleri alarak Ankara’da koşacağız.”

Öte yandan toplantının sonunda Selami Ateş, 28 Şubat nedeniyle Sürmene’de 4 ay 28 gün kalan ve kendisine yardımcı olan gardiyan Kayhan Kalaycı’yı basın mensuplarına tanıttı