Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şiddet olaylarının devam etmesi durumunda İmralı görüşmelerinin yeniden değerlendirebileceğini söyledi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinden ne anlaşıldığının iyi ortaya konulması gerektiğini belirten Bozdağ, "Silahın susması ve terörün tasfiye edilmesi, barış ortamını tesis edilmesi. Ama birileri çözüm sürecinden suç işleme özgürlüğü algısına giriyorsa bu fevkalade yanlıştır. Çözüm süreci kamu güvenli bir daha ihlal edilmesin, huzur ve barış ortamı kalıcı olsun diye devam edilen bir süreçtir. Ankara’da bir grup suç işleyince güvenlik güçleri müdahale ediyorsa, Diyarbakır’da da aynı şekilde müdahale edecektir. Suç işleme özgürlüğü düşüncesi yanlıştır. Güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır. Çözüm süreci kamu düzeninin, kamu düzeni de çözüm sürecinin alternatifi değildir. Kim saldırı düzenlerse bunun karşılığı neyse karşılığını görecektir. Toplantı ve gösteri yapmak haktır, yeter ki yasaların kurallarına uygun gösteri yapsın" dedi.

"TAVRIMIZ FARKLI OLUR"
Çözüm sürecinin terör eylemi yapmak olmadığının altını çizen Bozdağ, "Çözüm süreci alış veriş yapan güvenlik görevlisini haince öldürmek değildir. Kim kamu güvenliğini ihlal ediyorsa gerekli tedbirler tereddütsüz uygulanacaktır. Bize İmralı’yla ilgili gelen talep yok. Ama ortalık yakılıp yıkılırken görüşme taleplerini bir kez daha görüşürüz. Şiddet terör devam ederse tavrımız farklı olur. Bugüne kadar şiddetle kimse bir şey elde edemedi. Türkiye güçlü bir devlettir. Biz hukuk ve demokrasi anlayışı içerisinde gerekli adımları atacağız. Biz adımlarımızı terör örgütü istedi diye atmadık" dedi.
Bozdağ, MGK toplantısının uzun sürmesi konusunda ise "MGK’nın uzun sürmesinin nedeni gündemdeki konuların yoğunluğudur. Gündemin yoğunluğu nedeniyle MGK uzun sürmüştür. MGK’daki konular orada kalır" dedi.
(İHA)