Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a haksız ithamlarda bulunan batılı liderlerin şimdi gelip adeta tekmil verip gerçekleri ifade ettiklerini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Bakan Çelik, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a haksız ithamlarda bulunan batılı liderlerin şimdi gelip adeta tekmil verip gerçekleri ifade ettiklerini dile getirerek, “Hatırlayın 15 temmuz öncesi devletimizi otoriter devlet diye suçlayanlar, 15 Temmuz öncesi özellikle Cumhurbaşkanımıza diktatör diye yakıştırma yapanlar, bu algıyı oluşturmaya çalıştılar. Böyle bir algı oluşturmaya çalıştılar. Sanki Türkiye otoriter bir devlet, sanki Cumhurbaşkanı da otoriter bir cumhurbaşkanı havası vermeye çalıştırlar. 15 Temmuz akşamı kimin otoriter olduğunu gördük, kimin despot olduğunu gördük. 15 Temmuz’dan sonra da darbecilere destek veren sözüm ona çağdaş dünyanın gerçek otoriter olduğunu gördük. Otoriterin kim olduğunu, diktatörün kim olduğunu 15-16 Temmuz’da bütün dünya gördü. Şimdi kimse ağzını açabiliyor mu Türkiye’ye, şimdi kimse ağzını açabiliyor mu Cumhurbaşkanımıza. Herkes gördü ne kadar haklıymış ne kadar doğru tercihler yapmış diye. Liderler bir bir gelip burada adeta tekmil verircesine gerçekleri ifade etmek zorunda kalıyorlar” dedi.
PKK ve PYD’ye de yüklenen Bakan Çelik, “Kobani olaylarını hatırlıyorsunuz. Kobani olaylarında 200 bin kişiye biz sahip çıktık. Kobani’den DAİŞ’in kovulmasında en büyük desteği de biz verdik ama bize aslı astarı olmayan iftiralar attılar. Sonuç olarak her şey ortaya çıktı. Şimdi biz DAİŞ’e vuruyoruz. Hem de birkaç günde birkaç bölgeyi adamlardan temizledik. Türk ordusu girdi, hallaç pamuğu gibi attı. Kimden ses çıkıyor. Alkış sesi gelmesi gerekirken sözde DAİŞ’e karşı olanlar, Türk ordusu DAİŞ’e vurmaya başlayınca en çok PKK’nın, en çok PYD’nin sesi çıkıyor. Samimiyseniz niye rahatsız oluyorsunuz. Terör örgütlerinin kaynağı aynı. Amaçları Türkiye’yi rahatsız etmek. Öyle bir enteresan noktadayız ki dünyada terörle kuşatılan ikinci bir ülke yok ama dünyada teröre karşı birlik, tek vücut olan başka bir ülke de yok Allah’a şükür. Artık devletin şakası makası filan kimse anlamasın. Devlet terörü temizleme konusunda kararlı. Demokrasiyi tercih edenlere yollar sonuna kadar açık. Buyurun, demokratik yollardan mücadele edin. Vay seçileceksin, belediyeyi alacaksın sonra da belediyeyi terör örgütüne taşeron olarak kullandıracaksın, bu dönem bitti. Ya terör yolu, ya millete hizmet yolu. Millete hizmet diyorsanız kapılar sonuna kadar açık. Terör diyorsanız bu devlet, bu millet buna müsaade etmeyecek. Şu anda Suruç’ta bir kayyum ataması var. Bakın ben 6 senedir buradayım. 6 senedir Suruç’a çevreyolu yapalım diyoruz ama uygulamasını yapıp buraya getiremediler. Şimdi göreceksiniz, Suruç’ çevreyolu da yapacağız, alt yapısını da yapacağız. O kaynaklar terör örgütüne gitmeyecek, o kaynaklar Suruç’ta yaşayan kardeşlerimize gidecek” şeklinde konuştu.
FETÖ/PDY terör örgütü operasyonlarında gözaltına alınanlar ve tutuklananlar hakkında da konuşan Bakan Çelik, “Bu süreçte kamu görevlileriyle ilgili yapılan değerlendirme ve tasarruflar var. Bunların ölçülü ve adaletli olacağını herkesin bilmesini istiyorum. Yaş, kuru, tabiki karmaşık bir sistem. Sen uçağı kaldırırsan, devletin en önemli kurumlarını bombalarsan, 250 kişiyi şehit edersen tabiki bunda devletin alacağı tedbirler var. Devletin can alıcı kurumlarına saldırıyorsun ne hakla saldırıyorsun, kimin adına saldırıyorsun. Kime piyonluk yapıyorsun, kime uşaklık yapıyorsun. İşte bunlara alet olanlar, bunlara destek olanlar, bunlara yardakçılık yapanlar tabiki adaletin karşısında hiç acımayacağız. Yargının karşısında hesap verecekler ama halksızlık var, yanlışlık var, yaş, kuru var, tabiki orada devrede olacak ve hiçbir zaman hak etmeyen birisine ne iktidarımızın ne de devletimizin reva görmeyeceğini buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
Bayramlaşma programına katılan yaşlı bir kadın Bakan Çelik’e sarılarak öptü. Bakan Çelik de kadınla yakından ilgilendi. Bayramlaşma programına AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
(İHA)