AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, uluslararası güçlerin son kale olan Türkiye’yi yıkmak istediğini vurgulayarak, “Suriye’yi görüyorsunuz, Irak’ı görüyorsunuz, Mısır’ından Libya’sına; Afganistan’ından Somali’sine bütün İslam dünyasında yaptıklarını görüyorsunuz. İşte aynısı Türkiye’de de yapmak istiyorlar" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Bingöl’de PTT kavşağında devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Darbe girişiminde bulunan cuntacıları ‘asker kıyameti giyinmiş teröristler’ olarak nitelendiren Yılmaz, “Bunu yapanlar, bu vatana, bu millete ihanet içerisinde olanlardı. Bunlar ipi bu ipi bu ülkenin dışında olan tasmalı bir şekilde uluslararası güç odaklarına kulluk eden, kölelik eden insanlardı. Ama milletimiz bu insanlara boyun eğmedi, bunların bizi çökertmesine, bizleri bir takım güç odaklarının işgaline açık hale getirmesine müsaade etmedi” dedi.

“HER TÜRLÜ KILIĞA GİRDİLER"
FETÖ mensuplarının her türlü kılığa girerek milleti aldattığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Yüzlerine baksanız bir takım kullandıkları kelimelere, bazı görüntülere baksanız ya bunlar bizim toplumumuzun bir parçası diye düşünürsünüz zaten yıllardır böyle aldattılar hepimizi. Cenab-ı Allah’ın ismini kullandılar, bu milletin değerlerini kullandılar, her türlü kılığa girdiler ama bunlar milli değildirler, bunlar gayri milli oluşumlardır. Arkalarında kimlerin olduğunu şimdi görüyoruz değil mi? Yurtdışındaki medyayı takip ettiğiniz zaman bunlara kimlerin destek olduğunu gördüğünüz zaman iplerinin de nerede olduğu anlaşılıyor.”
Uluslararası güçlerin son kale olarak ayakta kalan Türkiye’yi yıkmak istediğini vurgulayan Yılmaz, “Suriye’yi görüyorsunuz, Irak’ı görüyorsunuz, Mısır’ından Libya’sına; Afganistan’ından Somali’sine bütün İslam dünyasında yaptıklarını görüyorsunuz. İşte aynısı Türkiye’de de yapmak istiyorlar. Türkiye son bir kale olarak duruyor ayakta, bu son kaleyi de yıkmak istiyorlar. Hiçbir umut kalmasın istiyorlar ama çok şükür bu millete ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah’ın yardımıyla, milletimizin ferasetiyle bu oyunlar boşa çıktı” ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminde bulunan ve FETÖ ile bağlantısı bulunan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Hukuk içerisinde, adalet içerisinde gereğini yapacağız. En ağır şekilde de cezalarını görecekler. Yanlarına kar kalmayacak İnşallah. Bunlar millet düşmanıdır, bunlar milli iradeye düşmandır. Bunun en açık göstergesi de meclise yaptıkları saldırıdır. Bunlar bu milleti sevmiyor, düşmanlık besliyor.”

“İÇ SAVAŞ ÇIKARACAKLARDI"
Darbenin başarıya ulaşması halinde Türkiye’de iç savaş çıkacağını vurgulayan Yılmaz, “Doğu ve batıdaki insanları birbirine düşüreceklerdi. İç savaşlar çıkaracaklardır. Değişik mezhepler arasında çatışmalar çıkaracaklardı. Değişik görüşler arasında çatışmalar çıkaracaklardı. Halen bunlar için uğraşıyorlar. Medyada, sanal medyada provokasyonlara devam ediyorlar ama başaramadılar. Bunlar birliğimize saldırıyorsa, kardeşliğimize saldırıyorsa bizim daha çok birlik olmamız lazım, daha çok beraber olmamız lazım” dedi.
Anayasayla ilgili küçük bir paket hazırlamak için çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Yargı başta olmak üzere bazı anayasal ve yasal değişiklikleri de İnşallah hayata geçireceğiz. İşte bütün bunlarla birlikte çok daha güçlü olacağız. Ayağımızdaki prangaları atıp çok daha hızlı bir şekilde geleceğe koşacağız. Çok daha kalkınmış bir ülke olacağız Allah’ın izniyle” diye konuştu.
Konuşmasını Ahmet Arif’in Adiloş Bebe şiiriyle tamamlayan Yılmaz, daha sonra beraberinde Vali Köşger ile demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara aşure dağıttı.
(İHA)