Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecinde gelinen son duruma ilişkin, “Söylemden öte eylem önemli. Terörün olmadığı bir Türkiye hedefliyoruz” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılması planlanan TIR parkının temel atma töreni öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, dün PKK’nın silah bırakma ve kongre çağrısı kararını yorumlayarak, “Söylemden öte eylem önemli. Eylemde de artık silahın mutlaka bırakılması, terörün bitmesi, sokaklara huzur ve güvenin gelmesi, bölge insanının yarınlarına ait hedeflerini koyabilmesi, yatırımcının o bölgenin güvenli bir bölge olduğuna kanaatinin oluşması lazım” şeklinde konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin yaklaşık 30-35 yıldır bu sorunla mücadele ettiğini hatırlatarak, “Hem can kayıpları açısından hem de ekonomik dinamiklerimiz açısından çok temel bir problemi, çok sıkıntılı da olsa çözüm üretilmeye çalışılıyor. Son 3,4 yıldır çözüm sürecinde hem Cumhurbaşkanımız hem de hükümet çok önemli kararlar almaya gayret gösteriyor. Son dönemde zaman zaman sıkıntılı da olsa süreçler olabildiğince çözüme yönelik sağlıklı gitmeye çalışıyor. Dün itibariyle atılan adımlar söylem anlamında önemli, 77 milyon ülke insanını geleceğe daha çok güvenle bakması, kardeşlik duygusunun gelişmesi, ülkenin 2023 vizyonunu daha sağlıklı planlaması adına önemli bir süreç. Söylemden öte eylem önemli, eylemde de artık silahın mutlaka bırakılması, terörün bitmesi, sokaklara huzur ve güvenin gelmesi, bölge insanının yarınlarına ait hedeflerini koyabilmesi, yatırımcının o bölgenin güvenli bir bölge olduğu kanaatinin oluşması lazım. Bütün bunlar tabi önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yine sıkıntılı olmamasını arzu ettiğimiz ama çok da kolay, hadi her şey bitti diyebileceğimiz bir süreç değil. Samimiyet, gayret, kardeşlik, gayret bu işi çözecektir” diye konuştu.

“HEDEFLEDİĞİMİZDEN DAHA HIZLI ULAŞABİLECEĞİMİZ BİR SÜREÇ OLACAK”
Müezzinoğlu, terörün olmadığı bir Türkiye’yi 2023 vizyonu kapsamında hedeflediklerini dile getirerek, “Hedeflediğimizden daha hızlı ulaşabileceğimiz bir süreç olacak. Bu yıl itibariyle Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale Zaferi’ndeki bağımsızlık ruhuyla verilen mücadele neyse bundan sonraki süreçte de muasır medeniyet seviyesi üzerindeki hedefe gitme mücadelesi hep birlikte o ruhla olacak. O ruhun alt yapısı büyük oranda oluşturuldu, ümit ederim zedelenmez, ümit ederim birileri farklı oyunlar peşinde koşmaz” dedi.
(İHA)