CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kdz. Ereğli ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre seçimi ve ülke gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu, futbol takımı gibi siyasi parti tutulamayacağını söyledi.
CHP Lideri, seçim gezileri kapsamında Zonguldak’ta çeşitli açılış ve ziyaretler gerçekleştirdi. Alaplı ilçesinin ardından Gülüç beldesine geçen Kılıçdaroğlu, burada düğün salonunun da dahil olduğu bir dizi açılışlar yaptı.
Kdz Ereğli’nin kıymalı pidesini de tadan Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla a bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin ardından Kdz. Ereğli ilçesine gelen Kılıçdaroğlu’nu burada vatandaşlar karşıladı. Kendisine ikram edilen peynir ve simitten oluşan masaya oturan Kılıçdaroğlu ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.
Bilal Gülezer isimli bir genç 7 Haziran sonrasındaki süreçte ülkenin MHP ve CHP tarafından sahipsiz bırakıldığını öne sürdü. Gülezer, “Özellikle bu süreçte ülke hükümetsiz bırakılmamalıydı” demesi üzerine hükümet kurulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle katılıyoruz. Bir sonraki seçimi değil ülkeyi düşünmeliyiz dedik. O nedenle bizim seçim sloganımız Önce Türkiye’ dedi. Bunun üzerine Gülezer, “Türkiye hem MHP hem de sizin tarafınızdan sahipsiz bırakıldı diye düşünüyorum” dedi. Bunun üzerine koalisyon kurulmasını istediklerini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Biz istedik onlar dediler ki üç aylık seçim hükümeti kurulmasını istediler. Hem para yok diyorsunuz. Hem de yeniden seçim yapıyorsunuz” dedi. PKK terör örgütünün yaptığı eylemleri hatırlatan Gülezer, “PKK’nın son zamanlarda yapmış olduğu eylemler bana kalırsa ülkenin başı boş olmasından kaynaklanıyor. Sahipsiz olmasından kaynaklanıyor. Diye düşünüyorum” dedi.
Toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Toplumun desteği olmadan bu sorunlar çözülmez. İrlanda’da, Güney Afrika’da böyle oldu. Pek çok ülkede böyle çözüldü” diye konuştu.
Sabıkalı olduğunu belirten bir başka vatandaş ise “Kimse sabıkalı olmayı istemez. Kader sizi başkan olmaya getirdi. Bizim de sabıkalı olmamızı kader buraya getirdi. Bundan dolayı şimdi de beni işe almıyorlar” dedi. Sosyal devleti savunan siyasi partiye oy verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu da “Kural budur. Demokrasilerde kural budur. Siyasi partiler futbol kulüpleri gibi tutulmaz. Bakılır bu parti bana ne vadediyor. Vaadedmiyorsa oy vermem. Türkiye’de siyasete böyle bakmamız gerekir. Siyasetin görevi toplumu birleştirmek ve kaynaştırmaktır. Hepimiz farklı düşüncelerde olabiliriz. Ama biz Türkiye’nin sorunları konusunda bir araya gelmeliyiz. Konuşabilmeliyiz. Ama bu olmadı. 7 Haziran’da vatandaşı suçlayabilir miyiz? Vatandaş görevini yaptı. Vatandaş bir arada memleketin sorunlarının çözülmesini istedi. Bizim bir sorunumuz yok. Üç aylık seçim hükümeti kuruldu. Yeni seçimden çıktık. Vatandaş ne oldu da oyunu değiştirdi” şeklinde konuştu.
(İHA)