AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Terör örgütlerinin hiç birinin birbirinden farklı olmadığını ve bir akıl tarafından yönetildiğini düşünüyorum" dedi.
Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Elazığ’daki patlamada yaralanan polisleri ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze de katıldı. Hastane ziyareti sonrası Çalık ve beraberindekiler patlamanın gerçekleştiği Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Elazığ Belediyesi’ni ziyaret eden Çalık burada açıklamalarda bulundu.
Elazığ’ın 18 Ağustos’ta kalleş bir terör saldırısına maruz kaldığını dile getiren Öznur Çalık, "Terör örgütü, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binamızın içerisine girmek üzere hedeflediği aracın yola devrilmesi sonucu patlamayı orada gerçekleştirmiş. 3 şehit ve 217 yaralımız var. Elazığ’a geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu terör örgütünün yapmak istediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunlar ülkemizin birliğine, beraberliğine atılan kurşun ve bombalardır. Binlerce kez şükürler olsun Elazığ teröre karşı dimdik ayakta durmuştur. 18 Ağustos’ta Elazığ’a yapılan hain saldırı lanetliyor ve kınıyorum" dedi.
Tüm Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini yapanlarının kim olduğunu bildiğini söyleyen Çalık, "15 Temmuz darbe girişimini yapanları tüm dünyaya anlatmak üzere yola çıktık. Amerika, Avrupa Birliği üyesi ülkeler veya dış güçlerde olmak üzere FETÖ’nün başındaki zehirli yılanın tarifini yaşlı imam, emekli vaiz, akil adam olarak yapıyor. Eğer o bahsetmiş oldukları yılanın başı kendi ülkelerinin parlamentolarına bomba atıp, kendi genel kurmayına, Cumhurbaşkanlarına, TÜRKSAT’larına saldırmış olsaydı acaba bu terörist başını bu şekilde nitelendirirler miydi? FETÖ uygulamış olduğu usulle sivil vatandaşlarımıza ve milletimize havadan bombalar yağdırarak onları öldürmeye çalışmıştır. Hiçbir terör örgütünün diğerinden farkı yok. Elazığ’da 2 gün önce yaşadığımız terör olayında emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda sivil vatandaşlarımızın canına kast edilmiştir. Terör örgütlerinin hiç birinin birbirinden farklı olmadığını ve bir akıl tarafından yönetildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Hiçbir terör örgütünün Türkiye’nin gücünü yıkmaya yetmeyeceğini vurgulayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, teröristlerin cezasını fazlasıyla bulacağını söyledi.
(İHA)