Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenlere en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün silahlı darbe girişimi halini alarak, Türkiye’nin bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, “Bu gelişme karşısında derhal harekete geçtik. İlgili birimlerimize talimatlar verdik, darbe girişimini durdurmak için gereken adımları attık. Milletimizi, ülkesini, vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasisini sahiplenmeye davet ettik. Tüm tehditlere ve tehlikelere rağmen İstanbul’a hareket ederek, milletimle birlikte darbecilere karşı kararlı duruşumuzu ortaya koyduk. Milletimizin iradesine kararlı şekilde sahip çıkması karşısında darbecilerin ne silahları ne helikopterleri ne uçakları işe yaramamıştır. İradelerini Fethullahçı terör örgütüne teslim eden şer çetesinin teşebbüsleri, milletin ve devletin iradesi karşısında başarısız olmuştur. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler sandılar ki, bu millet korkacak, meydanları, sokakları bırakıp evlerine çekilecek… Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşuyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz bir kahramanlık destanı yazmıştır” ifadelerini kullandı.

“Mehmetçiklerimiz bizim göz bebeğimizdir”
Şehitlere ve ailelerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, “Türkiye’nin hiçbir yerinde sokağa çıkarak darbecilere destek olan tek bir sivil vatandaşımız olduğuna dair haber, hamdolsun gelmedi. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi, tüm milletimizle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı da yapılmış bir ihanettir. Üzerlerinde üniforma olması, 15 Temmuz teröristlerinin bir ihanet çetesinin mensupları olduğu gerçeğini asla değiştirmez. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Mehmetçiklerimiz bizim gözbebeğimizdir. Ülkemizin her kurumu gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerimize de sirayet etmiş olan bu kanser hücreleri süratle temizlenecektir. Yargı ve emniyet teşkilatı başta olmak üzere, diğer kurumlarda zaten yürütülmekte olan çalışmalar, bu gelişmenin ardından hızlandırılmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminden hareketle Mehmetçiğimizi zan altında bırakacak, ona zarar verecek hiçbir hareketi, ve ithamı kabul etmiyoruz. Yalan-yanlış bir takım görüntülerle darbe girişimini meşrulaştırmaya, teröristleri mağdur göstermeye çalışanlar darbe destekçileridir” diye konuştu.
“Siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına milli iradenin safında güçlü bir duruş sergiledikleri için şükranlarımı sunuyorum”
“15 Temmuz’daki teşebbüsün adı vatana ihanettir. Dünyada vatana ihanetin cezası ne ise, bu teröristler de aynı cezaya maruz kalacaklardır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Bu darbe girişimi sonrasında yaşananlar, ülkemiz demokrasisinin bir zaafı değil, demokrasimizin ne kadar güçlü olduğunun ispatıdır. Darbe teşebbüsünün ortaya çıkışı ve yaptığım çağrıyla meydanlara, sokaklara çıkan vatandaşlarımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Sokağa çıkma imkanı bulamayıp evinde duasıyla, yüreğiyle, gözyaşıyla buğz eden vatandaşlarımın her birine teşekkür ediyorum. Temsil ettikleri milletin şerefine, onuruna, haysiyetine sahip çıkan milletvekillerimizin her birini tebrik ediyorum. Siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına demokrasinin, milli iradenin safında güçlü bir duruş sergiledikleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük katkısı olan Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubuna en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Silah tehdidine rağmen üniformalı teröristler karşısında net ve sağlam bir duruş sergileyen medya mensuplarımızı tebrik ediyorum. Herhangi bir örgütün veya şahsın esiri değil, milletin ordusunun mensupları olduklarını gösteren tüm askerlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’deki meşru yönetime destek veren ülkelere, devlet ve hükümet yetkililerine, dost ve kardeş toplumlara teşekkürlerimi ifade ediyorum.”
“Bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenlere en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir”
Türkiye’nin demokrasiden, hukuk devletinden, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir sistemden başka alternatifi olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “Bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenlere en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir. Artık kimsenin, hangi söylemle ve hangi amaçla olursa olsun, milletimize bedel ödetmeye hakkı yoktur. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, sevindirmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
(İHA)