İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne en güzel cevabın yapılacak yatırımlar olduğunu belirterek, “Birliğimizden ve beraberliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Arkasında kim olursa olsun, terör örgütlerinin oluşturmak istedikleri iklime teslim olmayacağız ve kardeşliğimizi ilelebet devam ettireceğiz” dedi.
Mardin’de valiliği ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birçok medeniyetlere ev sahipliği yaptık. Medeniyetler sadece masaların üzerinde olan fotoğraflar değildir. Mardin konuşan bir şehirdir, Mardin duygularını ifade eden bir şehirdir ve Mardin bir milletin ve insanlık tarihinin buluştuğu bir şehirdir. Mardin bir milletin ve insanlık tarihinin buluştuğu bir şehirdir. Bir gün Mardin’e geldiğimde ertesi gün Çanakkale’ye gitmiştim. Çok anlamlı bir tevafuk olmuştu. Çanakkale’de şimdi söyleyeceğim sözü söylemiştim, ’Mardin tarihin, geçmişin ve medeniyetin buluşturduğu bir şehir, kaderin geçmişten alıp bugüne getirdiği bir şehir, kardeşliğin şehri. Çanakkale’de bir milletin geleceğini oluşturduğu bir şehir.’ Kocaeli’ndeki sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız, çok kıymetli hem ülkemizi seven, hem milletimizi seven, hem de Mardin’le Mardinliyle buluşmak isteyenlerin o kendine ait buraya sevgisini ve kardeşliğini getirmiş numuneleri bugün buradalar. İnşallah bu gönül köprüsü buluşmaları içerisinde olacağız” dedi.
“Mardin etnik ayrım üzerinden Türkiye’de bir şeyler oluşturmaya çalışanlara ait bir derstir” diyen Bakan Soylu, “Bugün bu dersi okumayanlar, bu dersi anlamayanlar, bu dersi hissetmeyenlere ve insan huzurunda bu dersi görmeyenlerin oluşturmak istedikleri tablo aslında hem geçmişlerine hem de geleceklerine yaptıkları büyük bir yanlıştır” diye konuştu.
Bakan Soylu, “Her zaman söylediğim gibi bugün burada da söyleyeceğim, dünyanın en pahalı toprağında oturuyoruz ve dünyanın en pahalı toprağına sahibiz. Muhakkak ki bu toprağı bir taraftan bizim dışımızda yönetmek isteyenler, bir taraftan da ucuzlatıp bu toprak üzerinde geleceğe ait planlarını kurmak isteyenler olacaktır. Ama bir büyük millet var ve feraset var. Yapmamız gereken ve bilmemiz gereken Türkiye’nin bu coğrafyanın altın dengesi olduğunu hafızalarımızdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da olacağını söyleyen Bakan Soylu, “Sadece pazar günü 1.4 milyar liralık bir yatırımın temeli, bundan aylar önce insanımızı bu bölgede ümitsizlendirmek için ve Türkiye’nin gelişmişliğinden insanımızı arındırmak için terör örgütünün ortaya koymuş olduğu bu hamleye karşı yapacağımız yatırımlar en güzel cevabı ve örneğidir. Birliğimizden ve beraberliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Arkasında kim olursa olsun, terör örgütlerinin oluşturmak istedikleri iklime teslim olmayacağız ve kardeşliğimizi ilelebet devam ettireceğiz” dedi.
(İHA)