Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar ki, insanlık suçlarının en ağırı olan terör ve şiddeti ülkemizden ve bölgemizden tamamen tasfiye edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Sevgili Vatandaşlarım, mübarek Kurban Bayramınızı en samimi duygularımla kutluyor; bayramın ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum. Müslüman milletimizin ilahi bir armağan olarak kabul ettiği ve sevinçle karşıladığı bayramlar, dayanışma ve paylaşım ruhu ile kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve müstesna zamanlardır. Bu müstesna zamanda hac vazifesini yapan kardeşlerimizi ve Allah adına kurban keserek, kurbanlarını paylaşan kardeşlerimizi sevgi ve merhameti bütün topluma yaydıkları için özellikle tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarım için, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve muhabbetin yayıldığı, kardeşliğimizin güçlendiği huzur dolu bir bayram diliyorum. İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık mana ve muhtevasına uygun olarak güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ülkemizin güvenliği başta olmak üzere bölgesel ve küresel barışın temini için bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin hiçbir Müslüman evladını zehirlememesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar ki, insanlık suçlarının en ağırı olan terör ve şiddeti ülkemizden ve bölgemizden tamamen tasfiye edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"BİRLİĞİMİZE KAST EDEN, GÜCÜMÜZÜ KIRMAK İSTEYEN BÜTÜN O KİRLİ OYUNLAR BEYHUDEDİR"
"Ülke olarak geleceğe emin adımlarla ilerlerken bizi yolumuzdan alıkoymak isteyen 15 Temmuz darbe girişimini milletimiz büyük bir vatanseverlikle boşa çıkarmıştır" diyen Yıldırım, "Bu vesileyle şehit ve gazilerimizi bir kez daha hürmet ve minnetle yâd ediyoruz. Milletimiz, büyük bir dirayet ve cesaretle 15 Temmuz darbe girişimini boşa çıkarmakla kalmamış, ruhunu hiçbir güce teslim etmeyeceğini de yeni ve eşsiz bir istiklal destanıyla cümle âleme göstermiştir. İstiklalini çiğnetmeyen bu aziz millete hizmet etmekten, milli iradeyi temsil eden hükümeti yönetmekten büyük onur ve şeref duyuyorum. Herkes şundan emin olsun ki, ihanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne asla halel getiremeyecekler. İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Birliğimize kasteden, gücümüzü kırmak isteyen bütün o kirli oyunlar beyhudedir. Allah’ın izniyle hiçbir ihanet şebekesi bu milletin başını önüne eğdirmeye muktedir olamayacaktır. Hiçbir dönem kavmiyet davasına prim verilmemiş olan bu topraklarda nifak tohumlarının kök salma şansı yoktur" açıklamasında bulundu.
Terörle, şiddetle İslam dünyasını ve Türkiye’yi acıya boğmak isteyen şeytani şer odaklarının bu topraklardan ve İslam yurdundan tamamen temizleneceğine işaret eden Yıldırım, "Kan ve şiddetten beslenenler, umutlarımızı kırmak isteyenler büyük Türkiye’nin önünü kesemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün kurumlarımızla hukukun, adaletin, kardeşliğin sesini yükseltmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Tam demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tesis ederek gücümüze güç katacağız ve mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Milli birliğimize yönelik tuzaklara karşı asla gaflete ve rehavete kapılmayacak, kardeşliğimizi ebediyen baki kılacağız. Gelecek nesillerin daha huzurlu bayramlar yaşaması için şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da güçlü ülkemiz Türkiye’yi her alanda daha çok güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu hissiyatla, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımın ve bütün İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleneğimize uygun olarak, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bayram günlerinde bütün insanlık ailesi için huzur ve barış dilemeyi, nerede kalbi kırık insan varsa ona ulaşmayı ve kırık gönüllere merhem olmayı asla unutmayalım. Zira bayram, gönül almak, kalp onarmak, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmektir" dedi.
Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Bir hususu özellikle dikkatlerinize sunuyorum. Bayramlarda yaşanan trafik kazaları yüreğimizi yakıyor. Artık bayramda trafik acısı yaşamayalım. Bunun için bu bayramdan itibaren emniyet ve jandarmamızla her zamankinden çok daha ileri tedbirler alıyoruz. Bayram esnasında yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını ve mutlaka trafik kurallarına uymalarını özellikle hatırlatıyorum. Bütün vatandaşlarımın bayramda sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum. Mübarek Kurban Bayramı’nın İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, ülkemize, bütün vatandaşlarıma, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum."
(İHA)