Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türk Hava Yolları ile 2016’nın sonuna kadar sponsorluk anlaşması yaptı.
Türk Hava Yolları genel müdürlük binasında gerçekleşen sponsorluk anlaşmasına A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ve Başantrenörü Ergin Ataman, TBF Başkanı Turgay Demirel ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil katıldı.
Törende konuşan TBF Başkanı Turgay Demirel, "Bu sene Türk Hava Yollarıyla uzun süreli sponsorluk anlaşmasının imza töreni için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi bu sene hem Erkek Basketbol Milli Takımımız Dünya Kupası’na katılacak hem de Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda Kadın Basketbol Takımımız ülkemizi gururlandırmak için çok büyük bir çaba harcayacak. TBF, alt yapıyla bu hafta büyük bir sevinç yaşadı. Ümit Basketbol Milli Takımımız, Türkiye basketbol tarihinde ilk defa altın madalya kazanarak üst üste 3. defa Avrupa Şampiyonası’nda başarılara imza attı. Bütün bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Türk Hava Yolları’na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise sponsorluk anlaşmasının hayırlı olmasını dileyerek, "Biz sporu desteklemekten ve sponsor olmaktan çok memnunuz. Uzun bir serüvenimiz var. Biz bütün dünyayı seviyoruz. Dünya’da 3 milyar yolcunun peşindeyiz. Yolcuların kalbinden geçmenin tek yolu sporla oluyor. Bunun önemli bir kısmı basketbol oluyor. Biz TBF’yi destekliyor ve başarılar diliyoruz. Genç arkadaşlarımızın Allah’ın izniyle Türkiye’ye altın madalyalarla gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.