Elektrik ve gaz ortak kullanımı artık mümkün fakat elektrik ağarlıklı çalışan veya gaz sistemi bulunmayan müşteriler elektrikli çay kazanları ‘ na yönelmektedir.Madde halinde bu ürünlerin açıklamasını ve size uygun olanını seçmenizde yardımcı olacağız.

Elektrikli Çay Kazanı Nedir?

Sadece elektrik özellikli olan bu ürüne sonradan gaz eklemesi yapılamamaktadır.Kahve gözü bölümünde evlerden tanıdığımız pleyt ocak bulunan bu ürünün ısıtma sistemi rezistans vasıtası ile olmaktadır.Rezistans kazan içerisinde genelde gizli olarak imal edilmektedir.

Resimde bulunan ürün elektrikli bir çay kazanı olup sadece elektrik kullanımı için uygundur.Standart ürün özelliklerine sahip olmaktadır.Suyunu kendisi alıp derecesini otomatik olarak ayarlayan bu üründe arıtma bulunmaktadır.Suyu arıtıp kazan içerisine vermektedir.Priz ve su hattı kurulum için yeterlidir.

GAZ ÖZELLİK ÇAY KAZANI

Standart ürün özelliklerine sahip olup GAZ kullanımı için uygundur.Ekstra olarak elektrik-gaz ortak kullanım şansıda bulunan bu ürün genel olarak büyük işletmelerin tercihidir.

Bakır işlemeli olan bu ürün özel boyası ve verniği ile göze hoş gelmektedir.Kahveci bölümünde ocak bulunan ürün çakmak sistemi ile yanmaktadır.Alttan ateşleme bulunan ürünlerde derecesini ve suyunu otomatik olarak ayarlar.Dış kasa isteğe göre değiştirilebilir.Alternatifler genelde firmalarda bulunmaktadır.

ÇAY KAZANI KULLANIM AMAÇLARI VE FİYATLARI NELERDİR?

Büyük su kütlelerini içerisinde hapseden bu ürünler yoğun sıcak suyu sürekli aynı derece tutup soğuk su girişinde kendini yakan ve kaynama noktasına geldiğinde kendini kapatan bu enerji ve kolaylık tasarrufu sağlayan ürünlerin geniş yelpazesi bulunmaktadır.Genel olarak çay kazanı fiyatları 450TL ile 3500TL arasında değişkenlik göstermektedir.Bilinen en güçlü imalatçısı ise Maraton Çay Kazanları konumundadır.