Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ’a devretti. Akdağ, "AK Parti gemisinin içinde yolumuza devam ediyoruz. Biz bu geminin içerisinde AK Parti bayrağı altında yerlerimiz, pozisyonlarımız değişiyor ama hepimiz aynı geminin içerisindeyiz" dedi.

Tuğrul Türkeş, dün kabinede yapılan değişiklik üzerine Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ’a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Akdağ, "AK Parti gemisinin içinde yolumuza devam ediyoruz. Hareket malumunuz göreceli bir kavram, nesneler birbirine göre hareket etmiş oluyor. Biz, bu geminin içerisinde AK Parti bayrağı altında yerlerimiz, pozisyonlarımız değişiyor ama hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu gemi bir hizmet gemisi. Allah’a şükürler olsun ki büyük Türk milletine hizmet etme fırsatını bize nasip etti. Sizinle aynı kabinede çalışmış olmak da mutluluğumu ifade etmek isterim. Aslında Bakanlar Kurulu bir mektep, burada çok şey öğreniyorsunuz. İnşallah hep beraber hizmete devam edeceğiz. Bundan sonra da burada yapacağımız işler açısından da sizin desteğinizi talep ediyorum" dedi.

Akdağ’ın yürütülecek işler konusunda Türkeş’ten talepte bulunması üzerine Türkeş, "Elimizden ne gelirse" cevabını verdi.

(Enise Vural/İHA)