Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin ülkenin geleceği söz konusu olduğunda adım atıp atmayacağı yönünde sorular sorulduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi çok şükür ki Türk gençliği bunun cevabını verdi. 15 Temmuz gecesi Türkiye dünyaya büyük bir mesaj verdi, bir demokrasi mesajı verdi” dedi.
Bir dizi açılış ve incelemeler yapmak üzere sabah saatlerinde kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ı makamında ziyaret ederek, yapımı tamamlanan Karabük Kapalı Spor Salonun açılış törenine katıldı. Törene, Bakan Kılıç’ın yanı sırra eşi Eda Kılıç, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Vali Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut ve davetliler katıldı.

“TÜRK GENÇLİĞİ CEVABI VERDİ"
Törende konuşan Bakan Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadıklarını hatırlatarak, “Bu darbe girişimin ötesine geçemedi ve bunun en önemli unsurlarından bir tanesi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına uyarak meydanlara çıkan milletimizin bunu bertaraf etmesidir. Meydanlara çıkanların en önünde yine gençler vardı. Bir dönem içerisinde kendi aramızda yapılan müzakereler ve tartışmalarda acaba gençler, memleketlerinin geleceği söz konusu olduğu ve ülkemizin bekası söz konusu olduğunda gerekli adımları atacaklar mı, bu şuurdalar mı diye soranlar oluyordu. 15 Temmuz gecesi çok şükür ki Türk gençliği bunun cevabını verdi. Vatan, demokrasi, milletimizin ve devletimizin geleceği söz konusu ile biz her türlü farklılığımızı bir kenara koyup, Türk bayrağımızın altında bu ülkenin geleceği için birleşmekten bir an olsun dahi tereddüt etmeyiz. Bunu cevabını ve mesajını tüm dünyaya vermiş olduk” dedi.

“15 TEMMUZ GELECEK YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN İSPATININ OLDUĞU GECE"
15 Temmuz gecesi Türkiye’nin dünyaya büyük bir demokrasi mesajı verdiğini de kaydeden Bakan Kılıç, “15 Temmuz gecesinin olumsuzlukların değil, aslında geleceğimizin ispatının, geçmişten gelen gelecek yürüyüşümüzün ispatının olduğu gece olarak görmekteyim. O gece FETÖ hain örgütüne diğer bütün terör örgütlerine mensup teröristlerin tokat yedeği gecedir. Onlar bu millete hiçbir zaman pranga vuramayacaklar. Hiçbir zaman gelecek yürüyüşümüzde bizim yol almamızı, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecekler. Bunun içerisinde özellikle gençliğimizin önemli rolü olduğunu biliyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalara gece gündüz demeden hız vererek yolumuza devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ULUSLARARASI SİYASETİN İÇİNDE TÜRKİYE’NİN DE ÖNEMLİ YERİ VAR"
Uluslararası siyasetin içinde Türkiye’nin çok önemli yeri olduğunu da sözlerine ekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Uluslararası siyasetin içinde ve gelişmelerde Türkiyesiz hareket edilemeyeceğinin de çok büyük yankılarını ve sonuçlarını görüyoruz. Şuan sınırlarımızın hemen ötesinde, DAEŞ, PKK, PYD adı ne olursa olsun bir araya gelmiş terör örgütlerin insanlığa karşı suç işledikleri suç işlemek için hareket ettikleri olaylar oluyor. Bunun karşısına kim dikildi. 15 Temmuz gecesinden sonra tüm Dünyada ve Türkiye’de şöyle bir soru soranlar oldu, ‘Acaba TSK bu badireden toparlanacak mı?’ diye. Çok kısa sürede TSK mensuplarının, Türk evladının gerektiği zaman ne kadar hızlı toparlanıp da insanlık için önemli olan noktalarda nasıl müdahale edileceğinin en büyük ispatında Fırat kalkanı operasyonu ile yine biz göstermiş olduk. Gençlerimizle, sporcularımızla, kulüplerimizle inşallah aynı gayretlen geleceğe yürüyecek. Olimpiyatlara 4 sene var biz şimdiden çalışmaya başladı. Bazıları soruyor ne yapıyorsunuz diye, inşallah yakında görecekler neler yaptığımızı. İnşallah daha başarılı bir gelecekteki katılımla ve sonuçlarla sporumuzun da geçlerimizin de ülkemizin bayrağını en iyi şekilde temsil ettiği noktaya geleceğiz.”
Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimini yaptığı Merkez Spor Salonun açılışını yaptı. Kılıç daha sonra Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol takımının gösteri maçını izledikten sonra geçen hafta Antalya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Federasyon Kupası’nda 2’nci olan takımın kaptanı Murat Arslanoğlu’na kupalarını verdi. Bakan Kılıç beraberindekilerle salonda antrenman yapan sporcularla sohbet edip hatıra fotoğrafı çekildi.
(İHA)