Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı arasında Avrupa Birliği konularında işbirliğine ilişkin mutabakat zabtı imzalandı.
Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hırvatistan Başbakan 1. Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç ile büyükelçiler katıldı. Bakan Bozkır, yararlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Protokolde yer alan hususların iki ülke arasındaki ilişkilere, ayrıca Avrupa Birliği sürecine katkıda bulunacağını umut ediyorum. Hırvatistan müzakerelere birlikte başladığımız ülke. Hırvatistan bugün Avrupa Birliği üyesi olarak çok önemli mesafe katetmiştir” dedi.
Bakan Pusiç ise, Hırvatistan’ın Türkiye’nin gelişmesini, üyeliğini desteklediğini kaydederek, üyeliğin her iki tarafa da yararlı olacağını söyledi.
Bakan Bozkır ve Pusiç’in imza attığı protokolle Türkiye’nin AB üyelik sürecinde mevzuat uyumunun, idari ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Hırvatistan ile işbirliği ve tecrübe paylaşımının, düzenli istişareler yapılmasının, uzman değişiminin ve ortak eğitim programlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü ifade edildi.
(İHA)