Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, "Türkiye’nin dostluğu güzeldir ama düşmanlığı da çok tehlikelidir" dedi.

Aydın, Adıyaman’da Almanya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi gerilimle alakalı açıklamalarda bulundu. Almanya’yı sert bir şekilde eleştiren Başkan Vekili Ahmet Aydın, Almanya’nın teröre nasıl destek verdiğini herkesin bildiğini söyleyerek, coğrafyanın tek yıkılmaz kalesinin Türkiye olduğunu vurguladı. "Türkiye’nin dostluğu güzeldir ama düşmanlığı da çok tehlikelidir" diyen Aydın, “Bizler bu bayramları fırsat bilerek aramızdaki fitne fesat ne varsa bütün bunları bertaraf edecek şekilde güçlü bir birliktelikle bu bayramı bundan sonraki günleri eda edelim istiyorum. Türkiye’nin yaşadığı çok önemli süreçler var. Bu süreçlerde maalesef bu millete yolundan dön demek, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmamak, Türkiye’nin birliğini, beraberliğini parçalamak, bölmek ve adeta Türkiye’yi işgal etmek için bekleyen binlerce fitne odaklarının olduğunu çok çok iyi biliyoruz. İçeriden ve dışarıdan Türkiye’ye karşı, millete karşı nasıl oyunların tezgahlandığını bu yaşadığımız kısa süre içerisinde hepimiz çok net bir şekilde gördük. Özellikle son 3-4 yıl içerisinde Gezi olaylarından 17-25 Aralık olaylarına, Kobani bahanesiyle sokakların kan gölüne dönüştürülmesi çabalarıyla 15 Temmuz’a kadar pek çok darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bakıyorsunuz bir taraftan terör örgütünü bu ülkeye karşı maşa olarak kullanan çok ülkeler var. Yine dışarıdan Irak, Suriye’de yaşanan hadiseler. Aslında bu alanlar üzerinden ana hedef Türkiye’dir. Katar üzerinden de dahi pek çok hedeflerden bir tanesi dediğim gibi Türkiye’dir, çünkü özellikle Batı şunu biliyor ki bu coğrafyanın yıkılmaz tek kalesi Türkiye’dir. Türkiye son kaledir. Özellikle mazlum, mağdur, gönül coğrafyasının, bütün Müslümanların yegane umudu Recep Tayyip Erdoğan’dır lider olarak ve ülke olarak da Türkiye Cumhuriyetidir” ifadelerini kullandı.

"KUSURA BAKMAYIN BİZİM DE ELİMİZ ARMUT TOPLAMIYOR"

Avrupa’nın teröristlere yardım ettiğini dile getiren TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Türkiye’den kaçan, bu millete karşı terör faaliyetinde bulunanları Batı, Avrupa’da, Almanya’da, Amerika’da adeta besliyor. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı üzerine ayağa kalkan Almanya şunu bilsin ki bu güne kadar bu ülke, bu millet sizin nerede durduğunuzu terörün yanında, terörün destekçisi konumunda olduğunuzu çok iyi biliyor. Siz bu millete karşı tüm terör faaliyetlerini destekleyeceksiniz, FETÖ terör örgütü mensuplarını kucaklayacaksınız, PKK terör örgütü mensuplarına siz orada her türlü maddi ve manevi destek vereceksiniz. Onların faaliyetlerine Avrupa’da izin vereceksiniz, mitinglerine izin vereceksiniz, terörist başlarının orada fotoğraflarıyla yapılan her türlü faaliyete destek vereceksiniz ama referandum sürecinde de görüldü ki, meşru bir şekilde onların da konuşturulmadığı bir kez daha müşahede ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’daki mitinglere telefonla dahi bağlanmasına müsaade etmeyen Almanya, terörist başlarının faaliyetlerine izin veriyor. Eğer dünyada barış istiyorsak, huzur istiyorsak bu sadece bir ülkeyle değil bütün ülkelerin bu anlamda samimi bir duruş göstermesi lazım. ’Senin teröristin iyi de benim ki kötü’ değil, bugün bana yarın sanadır. Nasıl Ankara’da, İstanbul’da bombalar patlıyor, Erbil’de patlıyor, Kabil’de patlıyorsa günü geldiğinde bakıyoruz ki Avrupa’da da Brüksel’de de, Paris’te de patlıyor. Terör sınır tanımaz. Terör uluslararası bir organizasyondur. Her zaman ve her yerde bomba olarak patlayabilir bu terör. Dolayısıyla teröre karşı samimi bir duruş gösteremezsek bu terörü bitirmenin imkanı yok ve dünya huzura kavuşmasının da bir imkanı yoktur. Şimdi tek başına sınırları çevrilmiş bir huzurlu ada bulamazsınız, ülke bulamazsınız. Eğer dünyada terör olduğu sürece bunu yapma şansımız yok. Kusura bakmayın referandum sürecinde sizin nerede durduğunuzu terör örgütleriyle nasıl el ele, kol kola verdiğinizi biz çok biliyoruz. İçimizdeki teröristleri nasıl beslediğini yine Suriye’deki terör örgütlerine ve Türkiye’deki uzantılarına ne kadar destek verdiğini biz çok çok iyi biliyoruz. Türkiye gibi güçlü bir Türkiye’nin dostluğu güzeldir ama düşmanlığı da çok tehlikelidir. Böyle bir şeyin üzerinden siyaset yapmasınlar. Herkes samimi olsun. Her türlü yöntemlerle siz Türkiye Cumhuriyeti’nin içine oynayacaksınız iktidara karşı demokratik, antidemokratik bütün yolları deneyeceksiniz yine içimizdeki fitnecilerle terör örgütleriyle ortak hareket edeceksiniz; kusura bakmayın bizim de elimiz armut toplamıyor herhalde. Biz artık eski Türkiye değiliz” ifadelerini kullandı.

(Cihan Kizir / İHA)