Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’nin gündeminde eğitimden daha önemli başka bir konu yoktur. 16 Nisan’da önümüze bir fırsat geliyor. Burada bizim inancımız şu, Türkiye daha demokratik bir sisteme kavuşacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde Okul Aile Birlikleri temsilcileriyle bir araya geldi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve partililerin katıldığı buluşmada konuşan Bakan Yılmaz, “Yıllar önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanı olduğu dönemde bende ilçede görev yapıyordum. O dönemlerin belediyelerini de biliyoruz. İçeride ne var diye giremezdik. Her gün orada protesto gösterileri olur, ne yazık ki belediye başkanı ön kapıdan giremezdi. Gizli bir şekilde günün bir saatinde gelir, arka taraftan girer imzalar ve giderdi” dedi.

Hükümetin önceliğinin eğitim olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’nin gündeminde eğitimden daha önemli başka bir konu yoktur. Bundan dolayı biz merkezi bütçeden en fazla payı eğitime ayırdık. 2002 yılında eğitime ayrılan para 11 milyardı. O dönemdeki bütçenin yüzde 10’una tekabül ederdi. Şimdi eğitime ayırdığımız para 122 milyar ve bütçenin de yaklaşık yüzde 20’sine tekabül ediyor. Eğitime önem verdik diyince nereden belli? Bütçeden ayırdığımız paydan belli. Bu bütçeyle derslikler, okullar yaptık. 80 yılda yapılan dersliğe yakın derslik bizim dönemimiz de yapıldı. 270 binin üzerinde derslik yaptık. İstanbul’da yaptığımız dersliğe bakarsak, 2002 yılında İstanbul’da derslik sayısı 42 bindi, şimdi 111 bin. Bir kat değil, üç kat yaptık. 80 yılda İstanbul’a yapılan derslikten daha fazlasını yaptık” diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a arazi bulması halinde Sultangazi’nin her ihtiyacı yapmaya söz verdiklerini belirten Bakan Yılmaz, “Başbakanımızın bize bir talimatı var. Önümüzdeki dönem için İkili eğitimi kaldıracağız. Niçin? Kaliteli bir eğitim vermek için ikili eğitimin mutlaka kaldırılması lazım” şeklinde konuştu.

2023’teki hedeflere ulaşmak için güçlü bir yönetimin olması gerektiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “ 6 Nisan’da önümüze bir fırsat geliyor. Burada bizim inancımız şu, Türkiye daha demokratik bir sisteme kavuşacak. Niçin daha demokratik bir sisteme kavuşacak? Biz 2002 yılında bu ülkeyi yüzde 34 oy alaraktan yönettik. 2007 yılında bu ülkede yüzde 46 oy alarak tamamını yönettik. Şimdi yüzde 49 oy alaraktan Türkiye’nin tamamını yönetiyoruz. 16 Nisan’daki halk oylaması ‘Evet’ olarak kabul edilirse artık bundan sonra hiç kimse yüzde 34’ler ve yüzde 40’lar ile Türkiye’yi yönetemeyecek. Türkiye’yi yönetebilmek için en az yüzde 50 oy alması lazım. Bir ülkeyi yüzde 30-40’lar ile daha demokratik, daha milli iradeye uygun. Yoksa yüzde 50’nin üzerinde oy alarak yönetmek mi daha demokratik, daha milli iradeye uygundur. Ne dersiniz? Ne karar verirseniz o karar bunun cevabıdır” dedi.

“BU DÖNEM 15 YILDAN BERİ BU ÜLKEDE GERÇEK İNSAN OLDUĞUMUZU, DEĞERLİ OLDUĞUMUZU VE İTİBAR GÖRDÜĞÜMÜZÜ GÖRDÜK”

Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bizler çok şanslı bir dönemde belediye başkanlığı yapıyoruz. Yıllar önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanı olduğu dönemde bende ilçede görev yapıyordum. O dönemlerin belediyelerini de biliyoruz. İçeride ne var diye giremezdik. Her gün orada protesto gösterileri olur, ne yazık ki belediye başkanı ön kapıdan giremezdi. Gizli bir şekilde günün bir saatinde gelir, arka taraftan girer imzalar ve giderdi. Sürekli bunlar vardı. Bu dönem 15 yıldan beri bu ülkede gerçek insan olduğumuzu, değerli olduğumuzu ve itibar gördüğümüzü gördük. Ama millet, devlet kaynaşması, halk ile lider buluşması bu süreçte yaşandı. Biz öyle şeyler yaptık ki, kapısına gittiğimiz de hiç boş gelmedik. Bir projeyi, hizmeti götürdüğümüzde de Ankara’da bize teşekkür ettiler. Siz proje üretin biz hizmeti getirelim. İşte bugün 27 okulu geçen 5 yıllık sürede tamamladık. Şuanda yürüyen 5, ihaleye çıkacak 7 okulla birlikte 40 okulumuz oluyor. Okul Aile Birliklerine her gittiğimiz de sayın başkanım şu ihtiyacımız var diyerek bu okulun sorunları ile öğrencilerin problemleri ile ve velilerin talepleri ile geldiniz. Bizde onlara yetişmeye çalıştık. Daha güzellerini hep beraber yapacağız” açıklamasında bulundu.

Program sonunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a hediye takdim etti. Bakan Yılmaz daha sonra buradan ayrıldı.

(Selim Bayraktar / İHA)