Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokrasi nöbetinin son gününde Taksim Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi. Batı ülkelerini eleştiren Bağış, "Türkiye’nin ‘One Minute’ demesini kaldıramadılar" dedi.
Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokrasi nöbetinin son gününde Taksim Meydanı’nı dolduran vatandaşlarla bir araya geldi.
15 Temmuz akşamı halkın üzerine sürülen tankların düşman bir ülkeye ait olmadığını ifade eden Egemen Bağış, "15 Temmuz’da üstümüze sürülen tanklar, bize kurşun yağdıran helikopterler, meclisimizi bombalayan savaş uçakları ne Ermenistan’a aitti ne Yunanistan’a. Ne de bir düşman ülkeye. Onlar sizin vergilerinizle satın alınmış sizlere ait olan silahlardı. Ama onları kullananlar haindi, şerefsizdi, alçaktı. Bunlar paralel ihanet çetesinin haşhaşi mensuplarıydı" şeklinde konuştu.
Çaldıkları KPSS sorularıyla paralel ihanet çetesi tarafından devşirilenlerin savcı, hakim, asker ve polis yapıldığını vurgulayan Bağış, "17 Aralık’ta Halk Bankası’nın ülkemize kazandırdığı milyarlardan rahatsız olan dış güçler bu haşhaşilere bir kumpas kurdurttu. Ne acıdır ki Halk Bankası’ndan sorumlu olan bakanın adı bile geçmedi ama Halk Bankası’yla en ufak bir bağlantısı olmayan dört bakan ve günün Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedeflediler. Ama Allah öyle büyük ki, her şey gün gibi ortaya çıkmaya başladı. Bu haşhaşiler geçmişte, o devşirdikleri çocukları, çaldıkları KPSS sorularıyla devlete soktular. Savcı yaptılar, hakim yaptılar, asker yaptılar, polis yaptılar. Ve o elemanları aracılığıyla ülkede kumpas üstüne kumpas kurdular. Kendi elemanları hızlı yükselebilsin diye onlardan olmayanlara karalama kampanyaları düzenlediler. Aleyhlerinde istihbarat raporları düzenlediler. Bunlar ömürlerini terörle mücadeleye adamış komutanlarımıza ’darbeci’ dediler, ’terörist’ dediler, onları içeri tıktılar. Türkiye’nin güzide futbol takımlarını ele geçirmek için onlara ’şikeci’ dediler, Türkiye’yi UEFA nezdinde, FİFA nezdinde yasaklatmaya kalktılar. Türkiye’nin güzide iş adamlarına 25 Aralık’ta bin bir türlü iftirayla kumpas kurup hapse atmaya kalktılar. 15 Temmuz’da da milletin üzerine tankları sürdüler" diye konuştu.
Konuşmasında batı ülkelerini eleştiren Bağış, "Değerli kardeşlerim, bunları yöneten üst aklın derdi ne biliyor musunuz ? 1960’ta rahmetli Menderes’i asan zihniyetle, 1980’de rahmetli Özal’ı zehirleyen zihniyetle, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit etmek için oteline 40 tane komando gönderen zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Ne zaman Türkiye güçlenirse, ne zaman Türkiye palazlanırsa bu zihniyet rahatsız olur. Çünkü bunları alıştıkları eski bir Türkiye var. O alıştıkları ne biliyor musunuz ? Çantada keklik, müttefik. Yani NATO emredecek, batı emredecek Türkiye yerine getirecek. Halbuki Türkiye son dönemde ’benim bölgesel hassasiyetlerim var, ulusal çıkarlarım var, vatandaşlarımın çıkarları var’ demeye başladı. Türkiye özetle bunlara ne dedi biliyor musunuz ? ‘One Minute’ dedi. Türkiye’nin ‘One Minute’ demesini kaldıramadılar" ifadelerini kullandı.
Egemen Bağış, 15 Temmuz’da milletin kenetlendiğini vurgulayarak, "15 Temmuz’dan beri görüyoruz ki, bu milletin bu milleten başka dostu yoktur. Hamdolsun bu şerefsizler, bu hainler, bu haşhaşiler darbe ve işgal konusunda çuvalladılar, başaramadılar. Ama haklarını vermek lazım bir konuda başarılı oldular. O da nedir biliyor musunuz ? Bu milleti kenetlediler" dedi.
Egemen Bağış konuşmasının ardından vatandaşlarla bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.
(İHA)