AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Abdulkadir Uraloğlu, yayınladığı açıklamada AK Parti İktidarı döneminde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Trabzon'a 691 milyon TL harcanarak bir çok tesis kazandırıldığını kaydetti. 

Atasu Barajıyla Trabzon'a 60.2 milyon metre küp su temin edildiğini kaydeden Uraloğlu, şu şekilde devam etti:
"Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tarafından AK Parti iktidarımız dönemin de Trabzonumuza 691 milyon (691 trilyon) lira harcanarak birçok tesis kazandırılmıştır.

Enerji ve içme suyu temin amacıyla inşa edilen Atasu Barajından Trabzon merkeze ve civarındaki ilçelere yılda 60.2 milyon m3 su temin edilmektedir. Atasu Barajı 2012 yılında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştır.

Atasu Barajının civarda bulunan yerleşimler tarafından kirletilmesini önlemek için Atasu Barajı Atık Su Artıma Tesisi inşaatı %80 seviyesine gelmiş olup 2015 yılı sonun da bitirilecektir.

AK Parti iktidarımız dönemin de ilimiz ve Bölgemiz için problem olan sel ve dere taşkınlarının önüne geçebilmek için 71 adet dere ıslahı yapılarak 138 adet yerleşim yeri ve 8.920 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur.

Taşkın önleme ve dere ıslahı kapsamında yine 15 adet dere ıslahı çalışması devam etmekte olup önemli bir kısmı 2015 yılında bitirilecektir. Ayrıca 12 adet dere ıslahı projesi de planlama aşamasındadır.

Anlatmaya çalıştığımız bilgiler Trabzona ne yapıldı, eleştirilerine sadece bir Bakanlığımız tarafından yapılan bir kısım işlerle ilgili bilgi vererek cevap vermek sanırım yeterli olacaktır.

Bu yatırımların ilimize yapılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ve DSİ Teşkilatına, Trabzonlu olarak şükranlarımı sunuyorum"