ORDU (AA) - Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "HDP Türkiye'de PKK silahına dayanarak siyaset yapmaktadır. Herkes de bunu bilir. PKK'nın yasal partisidir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Gültekin, Ordu Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gültekin, bazı HDP milletvekillerinin tutuklanması ve HDP belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin soruya, yaşanan sürecin tamamen anayasal olduğuna değinerek, Vatan Partisi olarak daha önce HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını hatırlattı.

HDP'nin terörü siyaset aracı olarak kullandığı için böyle bir başvuruda bulunduklarını anlatan Gültekin, "Dünyada bunun örneği yoktur. HDP Türkiye'de PKK silahına dayanarak siyaset yapmaktadır. Herkes de bunu bilir. PKK'nın yasal partisidir." diye konuştu.

PKK'nın bir terör örgütü olduğunun altını çizen Gültekin, "Sırtını emperyalizme dayamış ve her gün 3-5 şehidimizin Türkiye'nin çeşitli illerine gitmesinden sorumlu bir terör örgütüdür. Şimdi böyle bir örgütün yasal partisi olabilir mi? Daha önce İspanya'da bunun bir tane örneği vardı. İspanya'da o parti kapatıldı. İspanya'nın yaptığını Türkiye niye yapmasın." şeklinde konuştu.

Şu anda Türkiye'de yasaların uygulandığına dikkat çeken Gültekin, "Burada yasalar varsa herkes bu yasalara uymak zorundadır. Onun için bugün HDP milletvekillerinin tutuklanması ve belediye başkanlarının görevden alınması tamamen demokratik tedbirlerdir. Eğer bu ülkede demokrasi ve özgürlük olacaksa bu tedbirlerin alınması gerekirdi. Hatta geç kalınmıştır. Türkiye geç de olsa alınması gereken tedbirleri alıyor." ifadesini kullandı.

Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın da ziyaretinden dolayı Gültekin ve partililere teşekkür etti.