CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Yüzde 60 oranında oy bekliyoruz” diyen Ekmeleddin İhsanoğlu ile aynı görüşte olduklarını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane ilçelerini seçim otobüsüyle ziyaret etti. Kağıthane Hasbahçe’de halkı selamlayan Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İstiklal Marşı” polemiğine değinen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olan ismin bir televizyon programında bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kendisine güveniyorsa ve bunu da kanıtlamak istiyorsa Ekmeleddin Bey ile beraber televizyonlara çıkarlar, bir kişiyi aynı soruyu üç. Cumhurbaşkanı adayına sorar, üç cumhurbaşkanı adayı da bunun cevabını verirler. Vatandaş da kim bilgilidir, kim bilgisizdir, kim dünyayı daha iyi biliyor, kim bilmiyor, kim daha iyi yöneticidir, kim daha az yönetim gücüne sahiptir bunu da görmüş oluruz” diye konuştu.
Erdoğan’ın, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu toprağın insanı diyorsunuz ama 30 yaşından sonra geldi. Önemli olan bu topraklara sahip çıkmaktır. O geldi bu topraklara, babası da buradaydı, ailesi de buradaydı. Yozgat’ta kayıtlı bir Yozgat beyefendisi. Biz onunla gurur duyuyoruz, ona her zaman saygı duyuyoruz. Önemli olan onun bir Türk kimliğiyle kendisini dünyada tanıtmış olması. 57 İslam ülkesini yönetiyor, daha bundan büyük güç var mı?” diye konuştu.
“Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu’da barışın güvencesi olacaktır, Ortadoğu’da barışı sağlayacaktır” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü onun o bölgede, İslam coğrafyasında bir ağırlığı vardır. Sadece İslam dünyasında değil, batıda da, AB’de de bir ağırlığı vardır. Dolayısıyla kendisi hem dünyayı, hem Türkiye’yi çok iyi bilen birisidir” dedi.
Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 60 oy beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine de, “Ekmel Bey alanı geziyor, sahayı biliyor, gözlemleri var. Umarım beklentileri gerçekleşmiş olur. Biz de aynı görüşteyiz” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, soru-cevabın ardından Hasbahçe’de piknik yapan vatandaşların misafiri oldu. Birlikte çay içip sohbet eden Kılıçdaroğlu, vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi.
(İHA)