TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında "O zalim adam hala tövbe istiğfar etmiyor. Yazıklar olsun" dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adıyaman temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü salonunda sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, görüş ve önerileri dinledi.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’da katıldı.

"Darbelere Fatiha okundu"
Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili değerlendirmede bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman "E-Muhtıra, 12 Eylül, Balyoz gibi kimisi teşebbüste, kimisi düşüncede ama 15 Temmuz darbe girişimi ülkenin 17’nci darbesiydi. Bu son darbe girişimiyle biz darbelere Fatiha okuduk. Bundan sonra biiznillah Türkiye’de darbe olmayacak. Ülkede merkezi idareye ve mahalli idareye 60’da geldiler, 71’de geldiler, 80’de geldiler ve her seferinde sınıfta kaldılar. Askerin olması gereken yer kışladır. Hiçbir millet devletsiz olmaz, hiçbir devlet ordusuz olmaz. Ama ordu kışlasında durmalıdır. Asker kıyafeti giymiş teröristlerle karşı karşıyaydık. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

"Erzurumlu bir imam bunu yapamaz"
İsmail Kahraman, darbe girişimine üzülen ülkelerin olduğuna vurgu yaparak, "Yani bir Erzurumlu imam kalacak da bu kadar büyük organizasyonu yapacak. Uluslararası bir organizasyon. Türkiye ne zaman gelişmeye, ilerlemeye başlarsa önüne hemen bir darbe geliyor. Mesele Türkiye’nin büyümesini önlemek" ifadelerini kullandı.
La Fonten’in ‘karga-tilki’ masalını anlatan İsmail Kahraman, milletin artık uydurmalara kanmadığını belirterek, darbede bir numaralı hedefin Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizdi.

Fethullah Gülen’e Pakistanlı İmam Tahir benzetmesi
Kahraman, Pakistanlı İmam Tahir ile Fetullah Gülen’in birebir benzerliğini söyleyerek "Pakistan’da hem devlet bize dost, hem millet bize dost. Orada bir İmam Tahir varmış. İmam Tahir’in ilk, orta, lise, üniversite, gazete, dergi, radyosu, televizyonu var. İmam Tahir’in sigortası, bankası var. Yurt dışında 60 ülkede Pakistan okulu var. Gülen’in ikiz kardeşi gibi. Pensilvanya’da yaşamıyor ama Kanada’da yaşıyor. Projeye bak, birebir" diye konuştu.

"Zalim adam hala tövbe etmiyor"
Fetullah Gülen’in tövbe etmediğini dile getiren İsmail Kahraman, "Bu zalim adam bu kadar ihanet ortaya çıktıktan sonra ‘tövbe istiğfar ediyorum, oyuna düştüm, kandırıldım’ demiyor. Yazıklar olsun. Adı güzel bir ad o yüzden ‘ F.Gülen’ diyorum. Şimdide kalkmış bir ‘Hollywood filmi seyrediyorum’ diyor. Hala zalim bir proje ve projeye alet olan baştan beri kurgulu. Beddiüzzaman, Risale-i Nur ile alakası yok. Beddiüzzaman Papaya arz-ı hürmet eder mi? Kim varsa onla birlikte olan alakayı kessin" dedi.
Kahraman konuşmasının sonunda, darbelerin ekonomik maliyetinin değil, psikolojik ve sosyal maliyetinin önemli olduğunu kaydetti.
(İHA)