Hem alınan sonuç hem de ortaya konulan futbol bundan sonraki haftalar için umut oldu ve camiaya güven verdi. Erkan en iyi futbolunu oynadı
Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu çok farklı bir skorla geçtiği maçta ikinci bölgede ne kadar güçlü olduğunu göstermişti. Dün karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Trabzonspor'un oyun stratejisi hatlar birbirine yakın, topun olduğu yerde çoğalan bir görüntü ve top rakipteyken Yusuf ve Erkan Zengin içeri girip orta sahayı beşlediler.
Beşiktaş'ın topla daha fazla oynamasına rağmen Olcay Şahan'ın uzaktan şutla kaleyi yokladığı pozisyondan başka gol pozisyonu bulamadı. 20 dakikadan sonra ise Trabzonspor oyunda dengeyi sağladı. Özellikle Mbia orta alanda Trabzonspor'u yönlendiren isimdi.
Özellikle Beşiktaş ataklarını ilk karşılamasıyla birlikte önde topla buluştuğunda etkili oldu. Maçın ikinci yarısında Trabzonspor'un attığı golde büyük pay sahibiydi. Yanında oynayan Okay Yokuşlu ise gerçekten çok faydalı işler yaptı. İki kez Constant'ın arkasına atılan topta mükemmel kademe yaptı. İlk yarıda Yusuf hücumda topla buluşmasına rağmen daha becerikli olsa Trabzonspor ilk 45'te öne geçen taraf olurdu. İkinci devre Trabzonspor savunmasının yaptığı hatada Gökhan Töre'nin yararlanamadğı pozisyondan sonra Mbia-N'Doye birlikteliğinden sonra Trabzonspor öne geçen taraf oldu. 
Bu arada Beşiktaş'ın beraberlik golünden önce hakem Ali Palabayık bir faul verdi. Ancak Gökhan hareket halinde topu kullandı ve sonrasında Beşiktaş'ın golü geldi. 60. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra Trabzonspor bütün üstünlüğü ele aldı.
Her iki taraftan geliştirdikleri ataklarda Erkan Zengin'in uzaktan attığı golle haklı bir galibiyet alan taraf oldu. Erkan Zengin geldiğinden bu yana çok iyi bir oyun ortaya koydu. Golünden başka özellikle maçın ikinci yarısında sergilediği futbol ve takım savunmasına yaptığı katkıyla öne geçti. Yıllar sonra Beşiktaş'a karşı alınan üç puan Trabzonspor için çok önemli. Hem alınan sonuç hem de ortaya konulan futbol bundan sonraki haftalar için umut oldu ve camiaya güven verdi.