TRABZON (AA) - Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yaptığı ürünler, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle beğeniye sunuldu.

Merkezde görevli Uzman Psikolog Hakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede oluşturdukları programlar kapsamında hastalarının bazı kurslara katıldığını söyledi.

Yılmaz, "Tedavilerde terapistlerimiz el becerisi, spor, müzik gibi yeteneğe sahip hastalarımıza yönelik çalışma yapıyor. Hemşire arkadaşlar ise hastalarımızın günlük bakımlarını takip ediyor. Belli bir plan çerçevesinde toplu çalışmalar da yapıyoruz. Toplumda 'biz de varız, bizler de bu toplumun bir parçasıyız' diyerek, güzel bir sergi açtık." dedi.

Yılmaz, merkezlerinde resim atölyesi olduğunu da vurgulayarak, "Hastalarımızın terapistlerle yaptıkları çalışmalar, ürünler burada yer alıyor. Dünya Ruh Sağlığı Federasyonunun 1992'den beri yapmaya çalıştığı bir organizasyonda, bizler de bugün hastalarımızın yaptığı el işlerini sergiliyoruz." diye konuştu.

Hastaların yaptığı resim ve el işlerinden oluşan sergi açtıklarını da ifade eden Yılmaz, serginin ilgi gördüğünü kaydetti.

Yılmaz, sergideki satıştan elde edilen gelirin, hastane döner sermayesine aktarılacağını da dile getirerek, "O gelir de yine hastalarımızın eğitiminde kullanılacak. Malzeme alarak ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanacağız." ifadelerini kullandı.