Gaziantep’te doğuştan engelli 17 yaşındaki Hakan Geleş, yaşamı boyunca 17 ameliyat oldu. Yeni bir ameliyatla sağlığına kavuşmak isteyen Hakan Geleş, 18’inci ameliyat için hayırseverlerin yardım elini uzatmasını bekliyor.
Gaziantep’in Sarıgüllük Mahallesi Ömer Asım Aksoy Caddesinde yaşayan Yunus ve Sefa Güneş çiftinin çocukları Hakan Geleş, engelli olarak dünyaya geldi. Doğduktan 4 gün sonra doktor ve hastanelerle tanışan Hakan Geleş, 6 aylıkken ilk ameliyatını oldu. Geleş, 17 yıl boyunca kulak, göz, ayak, sırt, omurilik gibi çok farklı noktadan 17 kez ameliyat oldu.

VÜCUDUNUN HER YERİNDE AMELİYAT İZİ VAR
Çocuğunun vücudunun hemen her yerinde ameliyat izi olduğunu anlatan anne Sefa Geleş, “Doğuştan ayak bilekleri tamamen eğriydi, parmakları da öyle. Diz kapağı yoktu, yapıldı. Kalça çıkıklığı vardı, fıtık vardı, çift taraflı. Kulak yolu kapalıydı, gözde kayma vardı. Tüm ameliyatlarını yaptırdık. Sadece kulakta başarılı olunamadı. Şimdi skolyoz, omurilik hastalığı kaldı. Evin içerisinden çıkamıyor, Uzun süre yürüyemiyor. Lavabo ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını birilerinin yardımıyla yapabiliyor. Yere oturamıyor. Dizlerinin üzerine çömelemiyor. Sadece bir koltuk ya da sandalyede oturuyor, masada yemeğini yiyebiliyor’ dedi.

AMELİYATLAR OKULU BIRAKTIRDI
Sefa Geleş, çocuğunun 18’inci ameliyatı için 20 bin TL para istendiğini ifade etti. Gaziantep ve Ankara’da gezmedikleri özel ve devlet hastanesi kalmadığını vurgulayan Sefa Geleş, oğlunun ameliyatlar nedeniyle okulu da 4. sınıftan terk etmek zorunda kaldığını kaydetti. Oğlunun ameliyat olmazsa felç geçireceğini de vurgulayan Geleş, “Şimdi, omurilik ameliyatı yapılması lazım. Felçliğinin önlenmesi için uzayan omurilik bağının ameliyatla alınması lazım. Gaziantep’te dolaşmadığımız hastane kalmadı. Ankara’ya götürdük. Bu ameliyata 20 bin TL para istendi, bunu denkleştiremedik. Ameliyat olmazsa felç olacak. Bu ameliyatlar nedeniyle zaten 4. sınıftan terk etti. Şu an ağrıları çok. Doğru düzgün yatamıyor” ifadelerini kullandı.

OKULA GİTMEK İSTİYOR
Sırtının halen eğri olduğunu söyleyen Hakan Geleş ise hayırseverlerin yardımını beklediklerini ifade etti. Yaşıtları gibi okula gitmek istediğini belirten Hakan Geleş, “17 yılda 17 ameliyat oldum. Ortalama her bir yıla bir ameliyat düştü. Bu ameliyatlar nedeniyle çok sevdiğim okulu bırakmak zorunda kaldım. Yeniden okuluma gidip bilgisayar mühendisi olmak istiyorum” diye konuştu.
Vücudunda 17 ameliyat izi bulunan Hakan Geleş, devlet yetkililerine seslenerek, 18 yaşını girmeye hazırlandığı yeni yılda 18. ameliyatını başarılı bir şekilde yapılmasını arzu ettiğini söyledi.
(İHA)