Kılıçdaroğlu, birisi çıkıp biz Suriye'yle niçin savaştığımızı açıklasın. Böyle birşey yok tşeronluk yapanlar bunu düşünemez. Başkası görev verir onlar yapar, dedi. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"18 Nisan 2012'de dedik ki Suriye ile ilgili orta bir deklerasyon yayımlayalım. Deklerasyonu da gönderdik. TBMM'nin ortak iradesini gösterelim. Şimdi kalkmış ortak irade göstermeye çalışıyor. Sen kim ortak irade göstermek kim sen önce egonu indir. Suriye ile ilgili bir mektup gönderdik. Suriye ile ilgili toplantı için tüm ayrıntıları gönderdik. Ülkesini seven hiç kimse bunun altına imza atmaz. Sen biliyorsan gör Türkiye'yi savaşın eşiğine getirdin. Sayın Cemil Çiçek Meclis Başkanı olarak görev yapacaksan Özgür Suriye askerleriin hangi iradeyle bu toprağa gelip konuşlandığını çık anlat. Bunun adı vatana ihanettir. Hesabı sorulacaktır.

TÜRKİYE'Yİ GÜÇLÜ KILAN DEMOKRASİDİR

9 Türk vatandaşının şehit edilmesi olayında tezkere geldi mi askerin başına torba geçirildi tezkere geldi mi yok. Türkiye'yi güçlü kılan tezkere değil. Türkiye'yi güçlü kılan demokrasidir, batıya dönük yüzüdür. Hem taşeronluk yapacaksın hem de CHP'yi eleştireceksin. Siz hiç bütün dünyaya savaş açan bir tezkere gördünüz mü işte ne yazık ki bizde var.

DAVUTOĞLU'NA AĞIR HAKARET

Böyle bir anlamsız dengenin içine Türkiye'yi sokan bir süreci bize bela eden, çapsızlığı bilinen bir Dışişleri Bakanıyla yola çıkılırsa olacağı budur. Bunun bilmek için engin bilgiye gerek yok. Bunu ancak ileri derecede gerizekalı biri yapar.