Taksim Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, sadece bağışı kampanyasını başlatmak değil, İstanbul gençliğinin duruşunu göstermek adına toplandıklarını söyledi.

Kampanyayla iyilik tohumu attıklarını belirten Gergin, ''Biliyoruz ki, o tohum iyilik olup yeşerecek, başka gönüllerde çiçek açacak. İyilik de kanla bulaşır. Bugün burada bu iyiliği kanlarımızla bulaştırmaya geldik. İşte bu yüzden 'Kan Candır, Haydi Gençlik İstanbul'u Canlandır' diyoruz'' dedi.

AK Parti Gençlik Kolları'nın sadece Türkiye'nin değil, Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve tüm dünyanın umudu olduğu bilinciyle hareket ettiklerini aktaran Gergin, Kızılay ile ortak hareket ettiren en temel noktanın da sınırları aşan bu vizyon ve sorumluluk olduğunu anlattı.

Temel hedeflerinin iyilik olduğunu dile getiren Gergin, ''Bugün kan ihtiyacı bulunan ağabeyimize, ablamıza, kardeşimize kan verir gibi kan vereceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki, iyilik bu dünyadaki en evrensel dildir ve bizleri birleştirecek en büyük köprü olacaktır. Bu sorumluluğu medeniyetimiz, tarihte aldığımız rol, AK Parti ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile binlerce kilometre ötelerde yeşeren umutlar yüklüyor'' şeklinde konuştu.
Etkinliğe Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan ile İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile çok sayıda genç destek verdi.

Konuşmaların ardından gençler çadırda kan verdi.