Ameliyatsız gençleşmede ses dalgalı yeni dönem başlıyor.
Yüksek odaklı bir ultrason cihazı uygulaması olan yöntemle tek seansta hemen sonuç alınıyor. Uygulama, henüz cerrahi aşamaya ulaşmamış yaşlılık belirtilerinde yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Ayrıca kırışıklık, sarkma, gıdı sorunu ve yüz kavisinin kaybolması, kol altı ve bacak içlerindeki sarkmalarla beraber göbek bölgesinde de etkili sonuçlar doğuruyor. Ağrısız gerçekleşen yöntemin yan etkisi bulunmuyor, kişi sosyal yaşantısına hemen dönebiliyor.
Hepimizin ortak dileklerinden biri şüphesiz zamanı durdurabilmek ve her yaşta güzel ve fit bir görünüme sahip olmaktır. Bununla ilgili estetik alanında, gerek cerrahide gerekse cerrahisiz teknolojik cihazlarda süratli bir şekilde yenilikler sunuluyor. Cerrahisiz yöntemlerden en yenisi ise ses dalgaları ile çalışan yüksek odaklı ultrason sistemidir. Sistem maksimum güvenli, FDA onayı olan ultrason cihazı niteliğini taşıyor. Cihazlı uygulama sadece tek seans yapılıyor. Yaşlılık belirtileri uygulama sonrası önemli ölçüde ortadan kalkıyor ve 3 ay içinde uygulamanın etkisi tam olarak kendini gösteriyor. Hera Estetik Merkezi’nden Medikal Estetik Uzmanı Dr. Yaprak Konakçı yöntemin avantajlarından bahsederek,” Yaşlılık belirtileri olan kırışıklık ve sarkmalarda mutlu edici sonuçları var gerçekten. En önemli özelliği ise yüz ile birlikte kol altı, bacak içi ve göbek bölgesindeki sarkma ve deformasyonlara da çözüm sunuyor olmasıdır.” Dedi.

"SONUCU ANINDA GÖZLEMLEYEBİLİYORUZ"
Yöntemin etki mekanizmasını anlatan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Yaprak Konakçı,”Yöntem, odaklanmış yüksek yoğunluktaki ses dalgaları ile cildin üst tabakasında herhangi bir hasar yaratmadan alt tabakalara akustik bir enerji gönderiyor. Oluşan termal etki ile alt takalar 60-65 dereceye kadar ısıtılarak, cildin sıkılaşması ve gerginleşmesini sağlayan kollojen yapımını uyarıyor ve cerrahiye en yakın sonuçları veriyor. Özellikle 40 - 60 yaş arasındaki kişiler tarafından tercih ediliyor. En iyi sonuçlar ise hafif ve orta dereceli yüz sarkması ve kırışıklıklarında elde ediliyor. Yöntemin klasik yüz germeden farkları ise; anestezi gerektirmeden uygulanması, cerrahi yan etkisinin bulunmaması, tek seansta gerçekleşmesi, ağrısız olması, güvenilir ve uzun süreli sonuçlar vermesidir. Terapi sonrası yüz ve boyunda herhangi bir iz, ağrı, şişme, kızarıklık, morarma veya ödem gibi olumsuzluklar görünmüyor. Uygulama yüzde mimik, hissizlik ya da ifade kaybına yol açmadığı için kişinin doğal görüntüsünü de bozmuyor. Uygulama yapılan bölgedeki sarkma ve kırışıklıklar büyük ölçüde yok oluyor. Ciltteki sıkılaşma, parlaklık ve göz kapağındaki kalkıklık (lifting etkisi) anında gözlemlenebiliyor.” Şeklinde bilgi verdi.

YÜZ OVALİNİN ŞEKİLLENMESİ VE GIDI SORUNUN GİDERİLMESİNDE DE ÇOK BAŞARILI
Uygulamaların mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Yaprak Konakçı,” İşlem öncesi uygulama yapılacak cilt değerlendirildikten sonra kişinin cepheden ve profilden fotoğrafları alınır. Ardından özel bir krem jel uygulama alanına sürülerek tedavi protokolü kişiye özel gerçekleştirilir. Kişinin cilt altı tabakasına, derinlemesine uygun enerjiler gönderilir, uygulama bölgesi farklı vektörler boyunca en az iki kez taranır. Bu sırada cihaz ekranından derinlik ve ısı ölçümleri alınarak kontrollü uygulama sağlanmış olur. Cihaz ayrıca derin doku etkili kartuş ile daha yüzeysel etkili kartuş olmak üzere 2 farklı katmanda çalışmaya olanak tanır. Uzman hekim tarafından cilt kalınlığı analizi yapılarak hangi kartuş ile çalışacağı belirlenir. Tek seanslık uygulama, işlemin yapılacağı alanın genişliğine bağlı olarak 45 - 60 dakika arasında sürer. Uygulama sonrası ciltteki gerginlik, oluşacak etkinin yüzde 25’ i kadardır. Kalan yüzde 75’ lik etki ise 3 ay içinde tamamlanır. Tedavinin etkinliği ortalama 1 buçuk 2 yıldır. Yöntem yüz ovalinin şekillendirilmesinde, göz kapağı ve kaş seviyesi düşüklüğünde, göz altı torbalanmalarında, göz çevresi kırışıklarında, çene hatlarının belirginleşmesinde, boyun kırışıklığı ve gevşekliğinin giderilmesinde son derece başarılı sonuçlar veriyor.
Gıdı bölgesi yağlı kişilerdeki uygulamaların tüm bahsedilen olumlu etkilerinin yanında bir de bu alandaki yağlı bölgelerde bir bedene kadar incelme avantajını sunduğunu da belirtmek gerekir.” Dedi.

TEK SEANS YETİYOR
Uygulama ile ilgili bilgiler aktarmaya devam eden Dr. Yaprak Konakçı,”Uygulama çoğu hastada tek seans olarak yeterliyken, ileri sarkması olan kişilerde 6 ay sonra tekrar işleme ihtiyaç duyulabilir. Uygulama öncesi herhangi bir hazırlığa gerek olmuyor çünkü ciltte herhangi bir kızarıklık ya da iz kalmadığı için, kişiler öğle aralarında bile uygulama yaptırabilirler. Bu yöntemde hamileler ve emziren anneler dışında, uygulama bölgesinde cilt hastalığı olanlar, kronik ciddi hastalıkları olanlar, pıhtılaşma bozukluğu olanlar ve bununla ilgili ilaç kullananlar, bağışıklık sisteminde bozukluk olanlara yöntemi önermiyoruz. Bu saydıklarımız dışındaki herkes bu uygulamadan faydalanabilir. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişilerin kırışıklık ve sarkmalarının ilerlememiş boyutta olmasıdır. İleri derecede kırışık ve sarkmalar ancak cerrahi yöntemlerle giderilebilir. Bunun için 30’lu yaşlarda itibaren alınacak önlemler ve yapılacak benzeri uygulamalar yaşlanma etkilerini de yavaşlatmanızı sağlayacaktır.” Şeklinde konuştu.

UYGULAMA SONRASI DİKKAT EDİLECEKLER
Uygulama sonrası dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Yaprak Konakçı,”Uygulama her mevsim yapılabilir. Yaz mevsiminde yapılan uygulamalarda yoğun güneşten kaçınmak gerekir. Ayrıca uygulama sonrası uygulama bölgesinde çok sıcak ya da çok soğuk uygulamalar yapılmamalı. 1 - 2 hafta sauna ve buhar banyosundan kaçınılmalı. Ağır egzersizler yapılmamalı. Uygulama sonrası yaşlanmayı hızlandıran faktörler olan sigara, stres, aşırı makyaj ve cildi kurutacak çeşitli faktörlerden uzak durmak gerekir. Düzenli bir yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme cildinizin genç kalmasına destek olacaktır. Arzuya ve yaşam tarzına göre istenirse 1 buçuk 2 yıl sonra yüksek odaklı ultrason uygulaması tekrar yaptırılabilir.” dedi.
(İHA)