Edirne’nin Keşan ilçesinde yaşayan ve 9 ay önce beyincik kanseri (Medulloblastom) hastalığına yakalanan 19 yaşındaki gencin tedavi için anne sütüne ihtiyacı var.
Yaklaşık 9 ay önce baş ağrısı sonucu gittiği hastanede beyincik kanseri teşhisi konulan 19 yaşındaki İsmail Polat Kaşıkçı, yaşam mücadelesi veriyor. Ankara Numune Hastanesi’nde ameliyat olan Kaşıkçı, hastalıktan kurtulmak için alması gereken kemoterapi tedavisini kan değerleri düşük olduğundan dolayı alamıyor. Trakya Üniversitesi’nde kemoterapiye giden Kaşıkçı’nın kan değerlerinin yükselmesi için anne sütü ile beslenmesi gerekiyor.

“BAŞ AĞRISIYLA HASTALIĞI ÖĞRENDİK”
İsmail Polat Kaşıkçı’nın annesi 42 yaşındaki Türkan Kürklüoğlu, oğlunun yaşama tutunabilmesi için elinden geleni yaptığını ancak tedavi için daha fazla anne sütüne ihtiyacı olduğunu söyledi.
Oğlunun Medulloblastom hastası olduğunu söyleyen Kürklüoğlu, hastalığın baş ağrısıyla birlikte ortaya çıktığını vurgulayarak, "Başım ağrıyor diyerek hastaneye gittik. 3-5 gün kadar süren bir baş ağrısıydı. Aynı gün hastanede bize tanı kondu. O tanıyla Ankara Numune Hastanesi’ne gittik. Orada ameliyata girdi. 9 saate yakın bir ameliyatı sürdü daha sonra da 5 gün yoğun bakımda kaldı. 1 ay Ankara’da kaldık. Oradan da Edirne’ye geçtik. Burada 2 ay bir radyoterapi tedavisi gördük. 3 ay kemoterapi gördük. Daha sonra 1-1,5 ay ara verildi. Tekrar kemoterapiye başlandı. Bu süreç içerisinde bizim kan değerlerimiz çok düşüyor. Düştüğü zaman da toparlamak çok güç oluyor. O yüzden anne sütüyle bunu başardık. Anne sütünü çok acil ihtiyaç duyuyorum. Bulmakta da zorluk çekiyorum. Zorlandığım için de zaman zaman kemoterapi almadan dönüyoruz. Bu da bizi çok etkiliyor. Çocuğu da çok yıpratıyor. O yüzden bir an önce toparlamamız ve tedaviye devam etmemiz lazım" dedi.

"ANNE SÜTÜ VERMEDİĞİM ZAMAN KAN DEĞERLERİ ÇOK FAZLA DÜŞÜYOR"
Anne sütünün kan değerlerini yükselttiğini dile getiren Kürklüoğlu, "Anne sütü vermediğim zaman kan değerleri çok fazla düşüyor. Düştüğü zaman da kemoterapi alamıyor. Kemoterapi alamadığı zaman da tümörün tekrar çıkma ihtimali çok yüksek. O yüzden süt verdiğim takdirde kan değerlerini yükseltebiliyorum. Anne sütünün herkese çok fazla yararı var. Ben bunu bir profesörden dinledim, onun doğrultusunda hareket ediyorum. Tümör beyin hücrelerinde olduğu için hareket merkezindeki hücrelerin tamamı alındı. Ve şu anda bana söylenilen ’beyin hücreleri alındı ama beyinciğin içerisinde başı boz gezen bir sürü küçük hücre var’ dendi. Bu hücreleri de anne sütüyle ve tedaviyle hareketlendirebileceğimizi ve hareket edebilme kabiliyetini tekrar yükleyebileceklerini söylediler. Böylece de bu tümörü yenebilir dendi. Ben de anne sütüne çok ağırlık ve önem veriyorum" ifadelerini kaydetti.

"ÇOCUĞUMUN TEDAVİSİ İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR"
Oğlunu babasız büyüttüğünü dile getiren Türkan Kürklüoğlu, herhangi bir maddi ihtiyacının da olmadığını hatırlatarak, "Oğlum ameliyattan sonra konuşamıyor. Ama yavaş yavaş tekrar bunu sağlamaya başladı. Şu anda heceleyerek konuşuyor. Şu anda sadece ben ve yakınımdaki insanlar konuşmasını anlayabiliyor. Derdini bir şekilde anlatmaya gayret gösteriyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sanıyorum bir konuşma terapistine çok ihtiyacımız var. En azından tekrar konuşabilmesi için. Ben oğlumu babasız büyüttüm. Hala da babasız. Benim imkanlarım da sınırlı. Benim tedavi sürecinde çok fazla giderim oldu. Ben hiç kimseden bir şey istemiyorum. Kimseden bir şey beklemiyorum. Sadece çocuğumun tedavi süresinde, çocuğumun tedavisi için yardıma ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olabilecek duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
(İHA)