Günlük olarak en çok ne iş yapıyorsak aslında yaptığımız işin gereği ne kadar hangi uzvumuzun zorlandığını tespit etmek hiç te zor değildir. Bel sağlığını korumak için basit birkaç öneri ile sağlıklı bel bütünlüğü yakalamak zor değildir. Öncelikle ani eğilip kalkmalardan uzak kalınmalıdır. Özellikle bebekli anneler bebeklerini ani bir hareketle eğilerek yerden kaldırmak gibi hem eğilmeye hem de ağır kaldırmaya maruz bırakılan bel sonunda kendini savunamayarak bel fıtığı hastalığına yakalanmaktadır. Bel fıtığı tedavisi ülkemizde oldukça başarılı doktorlar tarafından yapılmaktadır.
                Eğilip kalkmaların dizlere yük verilerek yapıldığında ve vücut sürekli olarak bu harekete maruz kaldığında bel içerisinde bulunan omur kemikleri arasındaki kıkırdaklar, bağ dokular ve diskler tamamı bir bütün olarak çalışmazlar. Çünkü belin öne doğru eğilmesi sırasında açılan diskler, ağırlık kaldırıldığında zorlanmadan dolayı esnekliğini kaybederek kayganlığını kaybetmektedir. Bu nedenle et sıkışması olarak bilinen bel fıtığı başlangıcına girilmektedir.  Bel fıtığı başlangıcı inanılmaz şiddetli sancılara neden olmaktadır. Hastalar bellerindeki bu durum karşısında tamamen çaresiz kalmaktadır. Bel içerisindeki omur kemikleri arasındaki kıkırdak dokunun işlevini yitirmesi kireçlenmelere neden olan başka ciddi bir hastalığı da ortaya çıkarmaktadır. Kireçlenme eklemler arasındaki bağ dokunun işlevini yitirerek kayganlığını kaybetmesi sonucu oluşmaktadır. Tıpkı demir bir mekanizmanın hareket etmesi için yağ sürüldüğü gibi bu bağ dokuların işlevlerini kaybetmelerine engel olmak için oturulduğunda dik oturulması çok önelidir.
                Marmara Ağrı Merkezi tüm hastalarına özel olarak seçilmiş tedavi yöntemleriyle ameliyatsız fıtıktan kurtulma sağlamaktadır. Ağrının her türü insanı bezdirmektedir. Gelişmiş teknolojiyi son derece yakından takip ederek bel ve boyun fıtığı için ameliyatsız tedavi yöntemleriyle isimlerini duyurmuş ve nam salmışlardır. Marmara Ağrı Merkezi, adından da anlaşılacağı gibi tüm ağrıların neden olduğu hastalıkları araştırarak kesin çözüm yolları bulmaktadır. Özellikle bel, boyun ve bacak ağrılarını sıkça duymaktayız. Bu ağrıların ana nedenlerinin bulunup tedaviye başlanması kişilerin vereceği önemli karar aşamalarından biridir.