Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra adayı Av. Haluk Pekşen, 2. sıra adayı Ali Türen Öztürk, 6. sıra adayı Mustafa,  Aydın CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, kadın kolları üyeleri ve partililer deyim yerinde ise Maçka’ya çıkarma yaptılar. 
İlk olarak parti ilçe binasındaki toplantıya katılan CHP Milletvekili adayları Av. Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk ve Mustafa aydın burada bir konuşma yaptılar.  
CHP 1. sıra adayı Av. Haluk Pekşen toplantıda yaptığı konuşmada halkın desteğini alıp iktidara geldiklerinde Trabzon’da ilk olarak gerçekleştirecekleri projelerden birinin Maçka’ya müze olacağını belirterek, “Maçka’da kuracağımız müzeyle birlikte doğrudan ve dolaylı 500 insanımıza istihdam sağlayacağız” dedi.

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen CHP’nin ülke genelinde olduğu gibi Trabzon için de kentin kaderini değiştirecek projeleri bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de Maçka’ya müze olacağını söyledi. 
Pekşen, Maçka’da Sümela gibi çok önemli bir turistik yapı bulunduğunu belirterek, “Bugün Türkiye’de ülkenin bekası için proje koyan tek parti CHP’dir. Ben Trabzon’a geldiğim ilk günden beri Maçka’ya müze söylüyorum. Doğrusu ne? Trabzon birçok medeniyetleri temsil etmiş bir dünya kenti. Maçka keza öyle. Maçka’nın kültürü ve edebiyattaki değerleri, çok kıymetli sanatçıları olmadan edebiyattan sanattan söz edilebilir mi? Onun için ben Maçka için uzun süreden bu yana müze Maçka’ya müze diyorum. Şimdi bu son dönemde farkına anlaşıldı ve Trabzon’da bir tane yapılıyor. Ama orada müze olur mu? 
Ben Maçka’ya bir müze yapılmasını öneriyorum. Eğer sizler bizi destekler iktidara gelirsek ilk çalışmasını yapacağım işlerden biri Maçka’ya müze yapmak olacak. Bu müze demek Maçka’da çalışanları ve dolaylı katkısıyla Maçka’da 500 kişiye istihdam sağlayacak bir projedir. İnsanlar buraya bu güzel doğaya gelir, burada bir hafta kalır ve bu güzelliği yaşarlar. Burayı inanın müthiş bir müze kent yaparız” şeklinde konuştu. 



ORMAN ARAZİLERİ SORUNU

Maçka sokaklarında ve kıraathanelerde halkla buluşan CHP Milletvekili adayları kendilerine yöneltilen sorulara da yanıt verdiler. 
Bu sorulardan biri de vatandaşın arazilerinde yetişen ve orman vasfı sayılan ağaçlar nedeniyle arazilerinin devlet tarafından alınması yönünde idi.
Bu konuda açıklama yapan Pekşen, avukat olarak bizzat kendisinsin böyle bir davanın vekili olarak AİHM’e götürdüğünü belirterek, “İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi bu konuda Türkiye’yi bağlayıcı bir karar aldı. Bu nedenle vatandaşın elinden orman denilerek alınan araziler tekrardan vatandaşa iade edilmek zorunda. Artık devlet tarafından orman denilerek el konulan araziler tapu sahiplerine iade edilmek zorundadır” dedi. 



ÖNCELİĞİMİZ SARAY DEĞİL!

CHP 2. sıra adayı Ali Türen Öztürk de konuşmasında önceliklerinin saray değil insanı insan gibi yaşatmak olduğunu belirterek, “Bizim önceliğimiz halka hizmet. Yüksek maliyetlerle saray yaptırıp da orada oturmak değil. Bizim önceliğimiz halk. İşte bakın geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu seçim beyannamesini açıkladı. İşte seçim beyannamesinde emekliye iki dini bayramda 2 maaş ikramiye vereceğiz. Hiç geliri olmayan insanımıza 720 lira aylık maaş bağlayacağız. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. Asgari ücret en az 1500 lira olacak. Bizim önceliğimiz insan olacak” dedi. 
Vatandaştan balyoz ve ergenekon davaları üzerine gelen bir soruya da yanıt veren Pekşen, “2007 yılında bu davalar başladığında ne demişti Tayip Erdoğan? 
Ben bu davanın savcısıyım!’ İşte ben de bu davalardan Balyoz’un avukatı oldum. Aslanlar gibi büyük bir iftira ve kumpas uygulanan kahraman askerlerimizi savundum ve sonunda ne oldu? Tayip Erdoğan gibi bu davaların savcısı kaybetti, biz kumpas uygulanan günahsız askerlerimizi savunarak davayı kazandık” dedi.