Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bir eczane, ilçede görev yapan bir doktora reçeteleri kendisine yönlendirmesi karşılığında para verdiği gerekçesiyle 3 gün kapatma cezası aldı.
İddialara göre, Sandıklı İlçe Devlet Hastanesi’nin bulunduğu caddede hizmet veren eczanenin sahibi H.D., ilçede görev yapan bir doktorla, hastalarına yazdığı reçeteleri kendine yönlendirmesi ve hasta bilgilerini vermesi karşılığında prim vermek üzere anlaştı. Eczacı H.D.’nin, ismi henüz tespit edilemeyen doktor ile iş birliği yaptığı, özellikle yeşil reçete ile satılan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yüksek tutarlarda ödemelerinin yapıldığı hasta reçetelerini kendine yönlendirdiği öne sürüldü. H.D.’nin kendine yönlendirilen reçeteler karşılığında, doktorlara aylık 3 bin TL’yi bulan miktarlarda para verdiği öne sürüldü. Olayın hastaların şikayetleri üzerine ortaya çıktığı kaydedilirken, söz konusu eczaneye Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sandıklı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından tutanak tutulduğu öğrenildi.

BU AY İÇİNDE 3 GÜN KAPATILACAK
Olayla ilgili bilgisine başvurulan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ise, iddialarla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını, ancak kapatılma cezasının doğru olduğunu ve kendi kurumları ile bir ilgisinin olmadığını kaydederek, “Eczacılar Odası konuyu Sağlık Bakanlığı’na bildiriyor, onlar da kapatma cezası vermişler” dedi.
İlçedeki diğer eczanelere de söz konusu eczanenin kapatılacağı yönünde bilgilendirme amaçlı tebliğ yapıldığı ve eczanenin Nisan ayı içerisinde 3 gün süre ile kapalı kalacağının belirtildiği öğrenildi.
(İHA)